• DOLAR 32.447
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2443.575
  • ...
`Kılıç Ali Anısına Etkinlik Düzenlemek Küstahlıktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Mazlum Der Gaziantep Şubesi, Cumhuriyet döneminde kurulan ve bir çok hukuksuz karara imza atan İstiklal Mahkemesi üyelerinden Kılıç Ali`nin anısına voleybol turnuvası düzenlemesine tepki gösterdi.

Mazlum-Der Merkez Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Alkış tarafından yapılan açıklamada, bugün bile yürürlükte olan, ama uygulama kabiliyeti bulunmayan "Şapka Kanunu" İnsanların giyinme ve kıyafet seçme özgürlüğüne müdahale olduğu ifade edilerek " İnançlarına aykırı olduğu için kullanmaktan kaçınan insanlara baskı ve dayatma olduğu belirtilerek; Şapka giymeyenlerin hapis, sürgün, dayak, işkence ve idamla cezalandırılmasına neden olmuştur. Din`e ve dindara karşı kin, nefret ve düşmanlığın gerekçesi yapılmıştır."denildi.

Açıklamada; Şapkanın,Toplumun Din`ine, tarihine, toplumsal değerlerine, geleneklerine, kültürüne, medeniyetine ve yerli olan her şeye saldırmanın ve toplumu sindirmenin aracı olarak kullanıldığına dikkat çekilerek;"Bu nedenlerle "Şapka Kanunu" İnsanlık tarihinde eşine rastlanmayacak bir garabettir."ifadelerine yer verildi.

İskilipli Atıf Hoca`nın Şapka Kanunu`ndan dolayı idam edilmesinde; garip olduğu kadar vahim bir hukuk skandalı olduğu belirtilen açıklamada;İskilipli Atıf Hoca, daha Cumhuriyet kurulmadan ve "Şapka Kanunu" çıkmadan önce yazdığı kitapta şapkaya karşı olduğunu ifade ettiği için yıllar sonra idama çarptırılmıştır. İnsanlık tarihinde rastlanması mümkün olmayan bir biçimde; gelecekte çıkacak bir kanuna muhalefetle suçlanmıştır."denilerek; bu olayın Adaleti ve insan haklarını çiğneyen, yok sayan nadir ve ilginç bir olay olduğu belirtildi.

Açıklamada; "Bu karar, Kılıç Ali`nin de üyesi olduğu, olağanüstü yetkilerle donatılmış, muhalefet potansiyeli olan herkesi ağır cezalara mahkum eden "İstiklal Mahkemesi" tarafından alınmıştır. Hızını alamayan Kılıç Ali; boynuna idam ipi geçirilmiş Hoca`nın sarığını çıkarıp başına bir şapka geçirerek kin ve düşmanlığını hakaretle en ileri noktaya taşımıştır."denildi.

AKP`li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi aynı Kılıç Ali`nin anısına bir Voleybol Turnuvası tertiplemiştir.

AKP`li Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Voleybol maçını Kılıç Ali anısına yapmasının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada; "İskilipli Atıf Hoca ve benzerlerinin çizgisini takip edenler tarafından kurulan, bundan dolayı toplumdan büyük destek alarak iktidara gelen bir partinin Belediyesi`nin böyle bir isme sahip çıkması; hiç şüphesiz vicdanları kanatmıştır. Kimsenin kolayca başvuramayacağı böyle bir küstahlık, aynı Belediye yönetiminin kendi tabanına yaptığı büyük bir hakaret ve affedilemez bir gaflettir." Sözlerine yer verildi.

Şefik Mert-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir