• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Devlet Hastanesi Taşındı, İşyerleri Boşaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Kozluk Devlet Hastanesinin Üçyol Mevkiinde yapılan yeni binasına Aralık Ayı başında taşınmasıyla beraber eski Devlet Hastanesinin bulunduğu mahalledeki bütün işyerleri boşaldı.

Yaklaşık 20 işyerinin bulunduğu mahallede işyerlerinin çoğunluğunu eczanelerin oluşturmasından oluşturması nedeniyle eski Devlet Hastanesi civarı adeta hayalet mahalleye döndü.

"Hastane taşınmadan önce ben eczane sahipleri arkadaşlara gidip bu konu hakkında bir şeyler yapalım" diyen ve ismini vermek istemeyen bir market sahibi, "Ancak onlar bana `hastanenin taşınması sadece seni etkiler sen uğraş.` dediler. `Hastanenin taşınması yalnızca beni değil bütün çarşıyı etkiler` dedim. Ben hastane taşınalı dükkan kiramı zor karşılar oldum. Hastanenin taşınmasıyla beraber mahallede yaklaşık 20 kadar dükkan ve bir o kadar da ev boşaldı ve boşalmaya devam ediyor.bizim yetkililerden isteğimiz eski devlet hastanesi binasının yerine Tarım binasının ve aile hekimliliğinin gelmesini talep ediyoruz "diye konuştu

Aynı mahallede işyeri sahibi olan züccaciyeci Cemal Baskak`da , "Benim evim ve dükkânım kira hastane yukarıdayken zor bela geçiniyorduk ama hastane aşağı taşındığından beri ne kiramızı karşılayabiliyoruz nede geçinebiliyoruz. Bugün sabahtan beri daha 50 kuruş dahi satış yapmadık. Bizde mecburi bir şekilde dükkânımızı taşımak zorunda kalıyoruz. Yetkililerden bir an önce bu sıkıntılara bir çare bulmalarını talep ediyoruz``açıklamasında bulundu.

İsmail Tufan, Ahmed Aksoy-İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30690.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir