• DOLAR 32.602
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.124
  • ...
Eğitim-Bir-Sen: `Öğrenciler Donuyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Başkanı M. Şafi Özperk son günlerde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Batman`ın kenar semtlerinde eğitim veren 30`a yakın İlköğretim, Ortaöğretim ve Anaokulunda yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle kaloriferlerin yanmadığı belirtildi.

Sıcak Odalarında İzlemekle Yetiniyorlar
Geleceğimizin teminatı olan çocuklar ve gençlerin kendilerine ve Batman`a hiç yakışmayan eğitim ortamlarında öğrenim görmek zorunda kaldıklarını belirten Özperk, "Asli görevi bu çocuklarımızın en iyi ortamlarda eğitim görmelerini sağlamak olan Batman Mili Eğitim Teşkilatı, TEDAŞ ve İlgili kurumlar Binlerce öğrencinin öğrenim gördüğü okulların bu halde olmasına sadece kaloriferli ve de klimalı sıcak odalarında izlemekle yetindiklerinin kanaatindeyiz. Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Batman Merkez Kenar semtlerinde binlerce öğrenci ve yüzlerce öğretmen sabah 06.30`da eğitim öğretimin başladığı bu ortamlar ciddi sağlık sorunları yaşamaktadırlar. Çözüm bulunmaması durumunda gribal enfeksiyonlarının salgına dönüşmesi kaçınılmaz hale gelecektir" ifadelerini kulandı.

Elektrik Kesintileri Eğitimi Olumsuz Yönde Etkilemektedir
İlköğretim birinci kademe öğrencileri ile kenar semtlerdeki Anaokullarına devam eden okul öncesi öğrencilerinin daha fazla olumsuz yönde etkilendiklerinin görüldüğünü vurgulayan Özperk, "Bu olumsuz durumda eğitimciler ve öğrenciler donmaktadır. Bunun yanında yaşanan elektrik kesintileri tüm idari iş ve işlemlerin durmasının yanında derslerde teknolojinin kullanılmasını engelleyerek eğitimi olumsuz yönde etkilemektedir. Ayrıca havaların daha fazla soğuması ihtimalline karşın kalorifer sistemleri ile su tesisatlarının donmaması için gerekli önlemlerin derhal alınması gerekmektedir" çağrısı yaptı.

Bağımsız Trafolar Kurulabilir
Açıklamada Özperk, çözüm olarak,"Bütün eğitim kurumlara bağımsız trafoların kurulmasının sağlanması ayrıca ivedi olarak bu durumun daha fazla sürmemesi için elektrik kesintisini sürekli yaşayan okullara Jeneratör tahsis edilmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.

Çamlıtepe Mahallesinin Okul İhtiyacının Giderilmesi Gerekir
Geçtiğimiz gün Yavuz Selim mahallesindeki Zeki Şanal İlköğretim Okulunda öğrenim gören çocuklarını almaya giderken karşıdan karşıya geçtiği esnada özel bir otonun altında kalan 7 çocuk annesi 41 yaşındaki Yıldız Oğuz`un yaşamını yitirmesi olayına değinen Özperk açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu olay okul yapımındaki çarpıklığı tekrar gözler önüne sermiştir. Defalarca koca bir mahalle olan Çamlıtepe Mahallesinin okul ihtiyacını dile getirmemize rağmen böyle bir olayın yaşanması çok acı olmuştur. Merhumeye Allah`tan Rahmet dilerken bu acı olaydan, sorumluluk sahiplerinin ders çıkarmasını umuyoruz"

M. Sait Çelik - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir