• DOLAR 32.227
  • EURO 34.72
  • ALTIN 2449.87
  • ...
Günün en anlamlı karne dağıtımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da yaşamını sürdüren Suriyeli öğrencilerin okuduğu Şehit Nesrin Ünügür Okulu`nda günün en anlamlı karne dağıtımı gerçekleşti.

Karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, savaşın verdiği travmanın çok yönlü olduğunu ve bu etkiye karşı herkesin gerekeni yapması gerektiğini söyleyen Şehit Nesrin Ünügür Ortaokulu Müdürü Tuncay Yerlikaya, çocukların kendi memleketlerinde ve kendi okullarında olmalarının yerini hiçbir şeyin alamayacağına dikkat çekti.

“Bu okul ümmetin okuludur”

Suriyeliler Okulunun ikinci yılının ilk döneminin sonlandığını bildiren Yerlikaya, okulda yaklaşık 600 öğrenci ve 34 öğretmen bulunduğunu belirtti.

Suriyeli çocuklara sağlıklı bir eğitim sunmaya çalıştıklarını aktaran Yerlikaya, “Hayırlısıyla, kazasız belasız bir dönemi geride bıraktık. İsteriz ki, her kesimden bu okula destek gelsin. Biz burada kendimizi yalnız hissediyoruz.” dedi.

Ülkelerini terk eden çocuklara Ensar olmak gerektiğini ifade eden Yerlikaya, “Herkes buradaki okulu görmeli. Bu okul ümmetin okulu, bu öğrenciler ümmetin öğrencileridir. Buradaki öğretmenlerimiz dahi Suriyelidir. Suriye`de çeşitli yerlerde yüksek lisans mezunu olup bu tür işlerde yetenekli kardeşlerimizdir. Çok asgari ücretlerle verimli iş çıkarıyorlar.” diye konuştu.

“Gönül isterdi ki…”

Okulda Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce dersleri verildiğini aktaran Yerlikaya, “Gönül isterdi  ki, imkânlarımız çok olsun. Onlara, her türlü kırtasiye malzemelerini temin etmek isterdik. Onları kış şartlarında giydirmeyi isterdik. 150`ye yakın yetim ailemiz var. Bunlara gıdadan giyime her türlü yardımı sağlamak istiyoruz. Ancak olanaklarımız çok kısıtlı. Onları çeşitli etkinliklere götürmek isterdik. Çok yönlü eğitim gereklidir. Çocuklar, gezmek ister. Kardeş aileler vasıtasıyla misafirliklere gitmek isterdik. Ancak, dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Olanaklar kısıtlı.” şeklinde konuştu.

Dönem sonunda takdir belgesi alan Beyyar Yusuf adlı Suriyeli öğrenci, dönemin güzel geçtiğini söyleyerek, öğretmenlerinin kendisine hediye aldığını dile getirdi.

Suriye`yi özlediğini belirten Yusuf, “Memleketimizi özledik. Ama savaştan dolayı gidemiyoruz. Savaşın bitmesini istiyoruz. Savaşlar olmasa daha iyi olurdu. Savaşlar çok kötü. Ben çok sıkılıyorum, ama okuduğum için mutluyum. “ diye konuştu.

Karnelerini alan öğrencilerden Bilal, bütün derslerinin başarılı geçtiğini belirterek, bu tatil sürecinde bol bol oyun oynayacağını ifade etti.

Aldığı karneyle beraber verilen oyuncaklar için öğretmenlerine teşekkür eden Miran Ceduro ise, dönemin eğlenceli geçtiğini ve yeni dönemi sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir