• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
Engellilerden HÜDA PAR`a teşekkür ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Sakatlar Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Osman Yağız, Altı Nokta Körler Diyarbakır Şube Başkanı M. Akif Karataş ve Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Askan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığına iadeyi ziyarette bulundu.

Ziyaretçileri HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, il başkan yardımcıları karşıladı. Dernek yetkilileri ziyarette yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirerek her zaman için kendilerine destek olan parti yetkililerine teşekkür etti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle HÜDA PAR heyetinin, derneklerini ziyaret ettiklerini hatırlatan Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı M. Akif Karataş, kendilerine gösterilen bu teveccühten dolayı çok büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Karataş, “Biz de bu nedenle bir teşekkür etmek ve iadeyi ziyarette bulunmak istedik. Ayrıca bizler talep etmediğimiz halde soğuk olan derneklerimizin ısınma sorununu görmeniz ve bu sıkıntımızı gidermiş olmanız bizim için çok değerli ve takdir ettiğimiz bir girişim oldu. Gerçekten bizim için önemli bir eksiklikti ve sizlerin düşünüp de böyle bir katkı sunmanızdan dolayı size müteşekkiriz.”

“Engelliler camiasında bu hareketiniz takdirle karşılandı”

Bugüne kadar birçok siyasi partinin derneklerine gelerek vaatlerde bulunduğunu fakat verilen vaatlerden hiçbirinin yerine getirilmediğini belirten Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Askan ise duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“Ortada hiçbir seçim yokken bizim için önemli bir günde derneklerimizi ziyaret eden sayın başkanımız Şeyhmus Bey ve HÜDA PAR heyeti, bizleri sadece ziyaret etmekle kalmayıp yaşadığımız bir sıkıntının da giderilmesini sağladı. Yetkililer nezdinde defalarca dile getirdiğimiz, ancak bir türlü çözülemeyen doğalgaz sorunumuzu sizler görmüş ve bize bile haber vermeden bu sorunu halletmişsiniz. Biz bu durum karşısında çok memnun olduk ve engelliler camiasında bu hareketiniz takdirle karşılandı. Size çok teşekkür ederiz.”

“Bu durum Türkiye`de engelli yurttaşlarla alay etmektir”

Türkiye Sakatlar Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Osman Yağız ise Devletin, engelliler için tahsis ettiği 500-600 bin TL`lik bir otobüsün Diyarbakır`a gönderildiğini ancak Gençlik Spor İl Müdürlüğünün aracı kullandırmadığını belirtti.

Yaşadıkları sıkıntının sadece özel sektör veya kurumlarla sınırlı olmadığını belirten Yağız, Diyarbakır`da belediye hizmetlerinden dolayı da sıkıntı yaşadıklarını, engellilerin sahiplenilmediğini kaydetti.

“Diyarbakır`da engellilerin yaşadığı bu sorunları belediye görmüyor”

Engellilerin yaşadığı sıkıntıların toplum tarafından sahiplenilmesi ve bu sorunların ortadan kaldırılması için hükümet başta olmak üzere tüm yetkili kurumlara azami görev düştüğünü belirten HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise “Diyarbakır`da engellilerin yaşadığı bu sorunları belediye görmüyor veya görmek istemiyorsa bile Valilik makamının bu durumu görmezden gelmemesi ve bu konuda biraz daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, “Fakat bizler de siyasi bir parti olarak görmüş olduğumuz eksiklikleri elbette ki dile getirecek, imkânlarımız dâhilinde insani bir vazifemiz olarak yeri geldiğinde de yapmaya gayret edeceğiz. Son olarak sizin dile getirdiğiniz bu doğalgaz çekilmesi meselesine gelince; gerçekten o soğuk havada doğalgazın derneklere çekilmemiş olması büyük bir eksiklikti. Kendimize göre bu sıkıntıyı gidermeye çalıştık ve çok şükür hal oldu. Yaptığımız bu iş toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın bir gereğidir. Keşke elimizden daha fazla şeyler gelseydi de onu da yapabilseydik.” şeklinde konuştu.

“Allah bize bu imkânı verirse bu sorunlar bir daha konuşulmayacak”

Engelliler için tahsis edilmiş bir otobüsün faaliyete girmesi için engelli derneklerinden şoför parası, yakıt veya otobüsün ihtiyaçlarının karşılanmasını istemenin anlaşılır bir tarafının olmadığının altını çizen Tanrıkulu, yetkililerce rahatlıkla çözülebilecek böylesi bir meselenin mağduriyete sebep olmasından utanılması gerektiğini belirtti.

Tanrıkulu, “Ama maalesef hizmet konusunda eksik kaldıklarını görüyoruz. Allah izin verir de elimize o imkânlar geçerse samimi olarak söylüyorum, bu saymış olduğunuz sorunların hepsi çözülecek ve bu sorunlar bir daha konuşulmayacak. İnsanlarımız mağdur edilmeyecek inşallah. Eğer Allah bize hizmet etme imkânı verirse biz de bu imkânları halkın hizmetinde kullanmaya söz verdik. Çünkü bu imkânları halkımızın hizmetine sunmak üzerimizde bir haktır.” dedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir