• DOLAR 32.437
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2486.785
  • ...
Erdoğan: Zana ile görüşebiliriz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma namazı sonrası İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın, kendisi ile görüşme talebi olduğu iddialarını doğruladı. Erdoğan, "Beştepe sofrasında bunu da arkadaşlarımızla paylaştık. Konuyla ilgili değerlendirelim dedim ve bunun neticesinde kanaatim kabûlden yanadır. Kendisiyle görüşebiliriz" diye konuştu.

'Birlik ve Kardeşlik Bakanlığı' önerisine yanıt: Gerek yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda gündeme gelen "Birlik ve Kardeşlik Bakanlığı" önerisiyle ilgili de konuştu. Erdoğan, "Öneri geldi. Hocalarımıza bu süreci 3 kademede değerlendirmiştik. Birincisi, demokratik açılım; ikincisi, milli birlik ve kardeşlik projesi; üçüncüsü ise çözüm süreci. Bunlar arasında milli birlik ve kardeşlik projesinin içeriği neyse bakanlığın da içeriği bu olacak. Adı ne olacak. Bir bakanlık kurduk olacak. Zaten bakanlığın yapacağını biz bu kapsamda yürütüyoruz. Hükümetimizin gündeminde bildiğim kadarıyla yok. Bana da geldiği zaman gerek yoktur diyeceğim. Bakanlık sayısını artırmak ülkede yürütmeyi güçlendirmez" dedi.

'Terör, güvenlik ve demokrasi' başlıklarının ele alındığı Cumhurbaşkanlığı Sofrası 4 saat sürmüş, sofrada gündeme gelen önerilerden biri sadece ülke içinde değil, bölgede de Türklerin ve Kürtlerin güçlerini birleştirmesi olmuştu.

"Hassasiyetlerimiz aynı şekilde devam ediyor"

Cumhurbaşkanı, Kürtlerin çoğunlukta olduğu ve Esed rejiminin de varlık gösterdiği Suriye`deki Haseke ilinin Kamışlı ilçesine Rus askerlerinin konuşlandığı iddialarını da değerlendirdi. Erdoğan, "Bölgede hassasiyetlerimiz aynı şekilde devam ediyor. Bu konuda hassasız ve sürekli olarak bizim koalisyon güçlerine söylediğimiz, 'PKK, PYD, YPG, DAEŞ, bunların hiçbirinin birbirinden farkı yok, bunlara karşı da tavrımız aynı olacaktır' diye..." ifadelerini kullandı.

Erdoğan konunun İstanbul'da bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile cumartesi günü yapacakları görüşmede de gündeme geleceğini söyledi; "Bunları Sayın Biden'la çok açık görüşeceğiz" diye konuştu.

"Dedikodu, müsaade etmeyeceğiz"

Bir başka gündem maddesi de, Türkiye`nin kırmızı çizgisi olan "PYD'nin Fırat'ın batısına geçtiği" iddiaları... Cumhurbaşkanı konuyla ilgili, "Hepsi dedikodu. Böyle zaman zaman bu tür şeylerin olduğu söyleniyor. Bunlara şu ana kadar müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Kısmi şeyler olsa bile bunları zaten biliyorsunuz yaptığımız operasyonlarla, özellikle Mare-Hercele hattındaki operasyonlarla buna zaten fırsat vermedik. Koalisyon güçleriyle de fırsat vermemeye devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir