• DOLAR 32.561
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2444.249
  • ...
Van Milli Eğitim Müdüründen dönem değerlendirmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Öğretim döneminin ilk yarısı yarın sona eriyor. Uzmanlar notları kötü olan öğrencilerin cezalandırılmaması noktasında uyarılarda bulunurken, Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin de bu konuda velileri uyararak, not kırığı olan öğrencilere müsamahakâr davranılmasını istedi.

“Not kırığı olan çocuklarımıza ailelerinin müsamahakâr davranması gerekir”

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Kırekin, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk yarısını yarın yapılacak olan karne töreni ile sona ereceğini ifade ederek, “Yarın karnelerini alacak olan öğrencilerimizin karnelerinde not kırıkları olabilir. Bu bir gelişim sürecidir. Not kırığı olan çocuklarımıza ailelerinin müsamahakâr ve şefkatli davranmalarını istirham ediyorum. Öğrencilerimize şiddet uygulanmaması ve gönüllerinin kırılmaması gerekir. Öğrencilerimizin gelişimsel bir süreç içerisinde olduklarını unutmayarak, onları bir sonraki döneme motive etmemiz gerekiyor.” dedi.

“Sömestr tatilinde öğrencilere ödev verilmeyecek”

Sömestr tatili ile ilgili öğrenci ve ailelerine de tavsiyelerde bulunan Kırekin, “15 tatil boyunca çocuklarımız bol bol eğlenerek, hikâye ve roman okuyarak, bir takım kişisel ve grupsal etkinliklere katılarak kendilerini zinde bir şekilde dinlendirmelerini ve sonraki döneme o şekilde hazırlamalarını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı Genelgesi çerçevesinde ödevler de verilmeyecek. Özellikle öğrencilerimizden berrak bir zihinle ikinci döneme başlamalarını arzu ediyoruz. Bu arada başarılı olan, takdir, onur ve teşekkür belgeleri alan öğrencilerimizi de ben şimdiden tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

“TEOG’da geçen seneden daha iyiyiz”

Milli Eğitim camiası olarak da yoğun bir dönem geçirdiklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Kırekin, “Birinci dönemde yoğun bir çalışma temposu içerinde çalışmalarımızı sürdürdük. Öğrencilerimiz birçok alanda başarılar elde ettiler. Türkiye genelinde derece yapan öğrencilerimiz oldu. Bunun yanında TEOG sınavlarında geçen sene 10’dan fazla öğrencimiz Türkiye derecesine girdi. Yine bu yıl TEOG sınavlarında derecemizi geliştirdik. İnşallah daha iyi bir sonuç da elde edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Üniversite ile yoğun bir işbirliği içerisinde bulunarak bölge koordinatörlük görevini il bazında yürüttüklerini aktaran Kırekin, birinci dönemi çok yoğun bir şekilde geçirdiklerini kaydetti.  (Murat Dalgın- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir