• DOLAR 32.517
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.876
  • ...
Bitlis`te 15 hafize için icazet merasimi düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis İl Müftülüğü tarafından, merkez Kur`an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 15 kız öğrenci için taç takma merasimi düzelendi. Bitlis Kültür Merkezi`nde düzenlenen program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sadece bayanlara yönelik düzenlenen programa, Bitlis Valisi Ahmet Çınar`ın yanı sıra bazı kurum amirleri de katıldı.

15 hafizeye taç takma merasiminin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, hafızlığın manevi önemi ve sorumluluğuna değinerek, Osmanlı döneminde hafız olanların Üniversite mezunu olarak kabul edildiğini dile getirip, tekrardan böyle bir statünün verilmesini arzuladıklarını ifade etti.

Kur`an-ı Kerim`in gün geçtikçe gençleştiğini, hafızların ise yürüyen bir Kur`an olduklarını hatırlatan Akbaba, Kur`an kurslarına destek veren herkese teşekkür etti.

Günün anlam ve önemine binaen konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, hafizeleri tebrik ederek onları yetiştirenlere de minnettar olduğunu söyledi.

Kur`an Kurslarının, din eğitimlerinin, gençlerin ve hafızların yetiştirilmesinde kendilerine düşen her türlü desteği verdiklerini ifade eden Çınar, “Bu anlamda elimizde geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz en azında niyetimiz böyle Allah nasip eder inşallah. Cenabı Allah, hafızlarımızı bol eylesin, bizim koruyucumuz olsun inşallah. Kur`an-ı iyi anlayan ve yaşayanlardan eylesin.” dedi.

“İslam âleminin genel haline baktığımız zaman büyük sıkıntıların olduğunu görüyoruz.” diyen Çınar, konuşmasına şöyle devam etti: “Herkesin bazı temel konularda belki yorumlar ve benzeri konularda, Kur`an-ı yorumlamada ayrıştıklarını görüyoruz. Kendi içimizde de baktığımızda bazı konularda her kafadan bir ses çıktığı durumlar da var. Bu bir yönüyle eleştirel anlamda, doğruyu bulma anlamında inşallah fayda sağlar. Ama Kur`an-ı Kerim`i hiç kimsenin değiştiremeyeceğini Cenabı Allah ifade ediyor. Önümüzdeki en büyük hazine ve rehberdir. Dolayısıyla onu anlamada bir sıkıntı olmadan gençlerimize öğretiriz.” ifadelerini kullandı.

“Komşusu tok yatanlardan, ilim öğrenenlerden olalım”

Namaz, dinin direği olduğunu, orucun farz olduğunu hatırlatan Çınar, sadece farz olan namaz, oruç gibi birkaç temel ibadetle Kur`an`ın diğer cemiyet kurallarının unutulmaması gerektiğini dile getirerek, “Kolaylaştıranlardan, sevdirenlerden, komşusu tok yatanlardan, ilim öğrenenlerden olalım inşallah. Çok şeyler var ve bunların hepsi cemiyette yönelik, ahlaka yönelik, kul ve komşu hakkına, cemiyette ve yaşantıda riayet, Müslüman`ın iki günün denk olmaması, bunlar hepsi dünyevi görünen ama cenabı Allah`ın emrettiği, yaşarken yapacağımız ibadetlerdir. Bunlardan uzak kalmadan yaşayan Müslümanların çoğalması tek dileğimizdir. Bundan dolayı tekrardan hafızlarımızı tebrik ediyor, emeği geçen şahıslara ve kurumlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardında hafızlığını tamamlayan 15 kız öğrenciye taçları takılarak kendilerine altın ödüllü verilip, tefsir setleri hediye edildi. Hocalarına da farklı hediyeler verildi. Valinin hediyeleri takdiminden sonra toplu fotoğraf çekildi. Fotoğrafların çekilmesinin ardında programın sadece bayanlara yönelik devam edeceği duyurusu yapıldı. Programa katılan Vali Ahmet Çınar, kurum amirleri ve basın mensuplarının salondan ayrılmasının ardında program, sadece bayanlara yönelik hafızların sinevizyon gösterimiyle devam etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir