• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
Müftülükten Cuma uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar için ertelenen Cuma namazı artık takvim saatine göre kılınacak.  Cuma izni ile ilgili başbakanlık genelgesi üzerine Cuma namazı vakti Mardin`de de değişti.

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, 22 Ocak Cuma günü namaz saatinin Diyanet takviminde yer alan vakte göre kılınacağını açıkladı.

Konuyla ilgili başbakanlığın bir genelge yayınladığını hatırlatan Müftü Coşkun, “Genelgede yer alan ‘“Anayasa ve ilgili mevzuatla güvence altına alınan dini inanç hürriyetinin bir gereği olarak, Cuma namazı saatinin mesai saatine denk gelmesi halinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan isteyenlere mesai kaybına neden olmaksızın izin verilir` denilmektedir. İlgili kanunun 100`ncü maddesinde ise ‘Günlük çalışmanın başlama ve bitme saatleri ile öğle dinlenme süresi, bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre merkezde Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca, illerde valiler tarafından tespit olunur` şeklinde ifade edilmektedir. Bu itibarla, Mardin genelindeki camilerde Cuma namazlarının Başbakanlık genelgesi ve kanun gereğince vaktinde kılınmasına karar verildi.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir