• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Tacikistan İslam`a savaş açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eymen Çelik / Doğruhaber

Tacikistan'da mevcut laik yönetim 'radikalizmi sonlandırma' bahanesiyle 13 bin erkeğe zorla sakal traşı yaptırdı. Ayrıca polis, başörtüsü satan 160'tan fazla mağazayı da kapattı

Zoraki sakal traşı

Tacikistan polisi yaklaşık 13 bin erkeğe zorla sakal traşı yaptırdı. 'Dış etkiler'le mücadele bahanesiyle de geçtiğimiz yıl Ülkede Müslümanları çağrıştıran kıyafetler satan 160'tan fazla mağazayı kapattı. Tacik yönetimi, amacın, "laik düzenin korunması için mücadele etmek" olduğunu savundu.

Başörtüsü takmamaya yönelik baskı

Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkenin güneybatısındaki Hatlon ili polis şefi Bahrom, uygulamaların bin 700'den fazla kadını başörtüsü takmamaya ikna ettiğini söyledi.

Arapça isimler yasak

Geçen hafta, parlamento Arapça sesli "yabancı" isimlerin yanı sıra, ilk derece kuzen evliliklerini de yasaklamayı oyladı.

Devlet başkanına ve ailesine ömür boyu dokunmazlık garantisi!

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman tarafından onaylanması beklenen düzenleme, ülkede Müslümanlara ağır bir darbe vurmayı amaçlıyor. 1994'ten bu yana ülkeyi yöneten Rahman'ın görev süresinin 2020'de sona ermesi bekleniyor. Aralık ayında parlamento Rahman'a ve ailesine yaşam boyu dokunulmazlık garanti ettiğini ilan etmişti.

8 milyona yakın nüfusu olan ülke, 1991'de Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığı ilân ettiğinden bu yana yoksulluk ve istikrarsızlık ile mücadele ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir