• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
Batman`da canlı hayvan nakil uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü açıklama yaparak, bakanlık tarafından hayvan nakillerinde hayvan refahı ve korunması ile ilgili hazırlanmış olan yönetmeliğin 29 Aralık 2015 tarihinde yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Açıklamada, 8 saatten fazla süren hayvan nakilleriyle ilgili yönetmelikte belirtilen şartların yerine getirilmesi ve hayvan nakillerinde kontrol ve dinlendirme istasyonu yönetmeliğinin yürürlülük tarihinin 31 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.

Bu tarihten itibaren Batman`dan diğer illere yapılacak 8 saatten fazla süren hayvan nakillerinde yönetmeliklerde belirtilen şartların aranacağı ifade edilen açıklamada, bu şartları taşımayan araçlara yurtiçi hayvan sevk belgesinin düzenlenmeyeceği uyarısında bulunuldu.

Hayvan sevkiyle ilgili bilgilendirme yapılacak

Açıklamada ayrıca, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda tüm paydaşlara yönelik 28 Ocak tarihinde saat 09.30`da uzun yol için gerekli olan yönetmelik şartları ve dinlendirme istasyonlarının kurulması için gereken şartlarla ilgili bilgilendirme toplantısının yapılacağı belirtildi.

Açıklamanın sonunda, 31 Aralık tarihinden sonra Batman`da hayvan nakillerinin sekteye uğramaması, yetiştiricilerin mağduriyet yaşamaması ve hayvan hareketlerinde sıkıntı yaşanmaması için konu ile ilgili tüm paydaşların düzenlenecek bilgilendirme toplantısına katılmaları istendi.(İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir