• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van`daki din görevlilerinden Diyanet`e destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik sürdürülen karalama kampanyalarına karşı harekete geçen Vanlı imamlar, Diyanet-Sen Van Şubesi öncülüğünde , “Diyanetime Dokunma, Diyanetine Sahip Çık” sloganıyla bir basın açıklaması yaptı.

Van İl Müftülüğü binası önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, Diyanet`e yönelik saldırının arkasında İslam`a olan düşmanlığın yattığına dikkat çekerek, Diyanete yönelik saldırıları kınadı.

“Bu yapılanlar hiçbir ahlaki değer ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez”

Diyanete yönelik saldırı dilini kullananların iyi niyetten yoksun olduklarını ifade eden Nurullah Arvas, “Diyanet İşleri Başkanlığı`nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak, hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmeler, topluma başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez. Bazı çevrelerin konuyu başkanlığın görüşü olarak defalarca kez takdim etmesi hiçbir ahlaki değer ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın ümmet coğrafyası için umut olduğunu vurgulayan Arvas, “Bu umut biterse, dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan yoksunu, inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz, ne de ezanı Kur`an-ı dinleyebilen bir millet oluruz” şeklinde konuştu.

“Diyanet`e ve Aylan bebeğe saldıranların beslendikleri kaynak birdir”

Charlie Hebdo Dergisi`ne yapılan saldırıları ‘Fransa, çocuklarına ağlıyor` diyerek manşet yapanların, İstanbul`da yaşanan saldırı için ‘katliam ülkesi` başlıklarını attıklarını hatırlatan Arvas, “Kendilerine Türkiye`den daha yakın gördükleri o ülkenin dergisi bugün sahillerimizde can veren Aylan bebeğin karikatürünü çizip ‘Aylan bebek büyüseydi, o da bir tacizci olurdu` diyecek kadar İslam`a, Müslümanlara karşı bir linç girişimi içindeler. Diyanet`e ve Aylan bebeğe saldıranların beslendikleri kaynak birdir. Biz her alanda büyümeyi, daha gelişmiş bir ülke olmayı hedeflerken, Diyanet alanında çalışanlar olarak tek dille şunu söylüyoruz; Hilelerle, tuzaklarla ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyor ve kınıyoruz. Bu saldırılar bize göstermiştir ki; dün Diyanet`e saldıranlarla bugün saldıranlar aynı yerden beslenmektedir.” diyerek yaşananları şiddetle kınadı.

Müslüman halkın diyanetine sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Arvas, “Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı`na ‘çamur at izi kalsın` diyenlerin çoğaldığı, şer için konuşanların günden güne arttığı bu günlerde; bilgi sahibi olmadan, fikir üretenlere inat dünyanın en ücra yerlerine Türkiye`nin nişanesini taşıyan ‘Diyanet`ine sahip çık` diyoruz.” şeklinde konuştu. (Murat Dalgın- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir