• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Adanalı STK`lar Diyarbakır halkına yardım için kolları sıvadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`daki İslami STK`larca başlatılan “Sur`daki Muhacirlere Ensar Olalım” isimli kampanyaya bir destek de Adana`dan geldi.

Diyarbakır`da süren şiddet olayları sonrası mağduriyet yaşayan halk için ortak yardım çalışması başlatan onlarca Adana`daki İslami sivil toplum kuruluşları, topladıkları gıda, temizlik ve giyim türü malzemeleri bölgeye göndermeye hazırlanıyor.

Yardım çalışması hakkında bilgi veren Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Abidin Serin, bir ayı aşkın süredir bölgede devam eden çatışmalar sonrası halkın büyük mağduriyet yaşadığına dikkat çekti.

Diyarbakır`daki  İslami STK`larca başlatılan “Sur`daki Muhacirlere Ensar Olalım” isimli kampanyaya destek vermek için Adana`daki onlarca STK ile çalışma başlattıklarını belirten Serin, kısa sürede bir kamyon dolusu gıda, temizlik ve giyim türü malzeme toplandığını ve en kısa sürede bu yardımların Diyarbakır halkına dağıtılmak üzere gönderileceğini söyledi.

PKK`nin açtığı çukurlar ve mayınlarla tuzaklanan barikatların yanı sıra, uzayan sokağa çıkma yasaklarının da halkı mağdur ettiğine vurgu yapan Serin, dışarıya çıkamaz durumdaki mağdur halkın özellikle gıda türü malzemelere ihtiyacı olduğunu belirtti. Birçok ailenin, çatışmanın ortasında kalan evlerini terk etmek zorunda kaldığını dile getiren Serin, bu ailelerin misafir edildikleri evlerde de özellikle battaniye türü malzemelere ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Adana`daki hayırseverlerden de bölge halkı için destek beklediklerini dile getiren Serin, Diyarbakır`da zulüm altında evlerini terk eden bir halk olduğunu, kendilerine batıdan uzanacak bir ‘Ensar` elini gözlediklerini kaydetti.

“Sur`daki Muhacirlere Ensar Olalım” kampanyasına destek veren STK`lara teşekkür eden Serin, bu vesileyle Batı`dan Doğu`ya bir kardeşlik elinin uzatılmış olmasının önemli bir durum olduğunu söyledi.

Öte yandan, Adana`da toplanan yardımların bölge halkına dağıtılmak üzere hafta sonunda Diyarbakır`daki STK`lara teslim edilmek üzere gönderileceği öğrenildi. (Ayhan Kaya- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir