• DOLAR 32.556
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2443.149
  • ...
Çınar`daki bombalı saldırının enkazı kaldırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar`da 13 Ocak Çarşamba gecesi 1 tondan fazla patlayıcı kullanılarak gerçekleştirilen ve aralarında çocuk ile kadınların da olduğu 6 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından, kısmen yıkılan Emniyet Müdürlüğü`nün ve tamamen çöken evlerin enkazı kaldırılmaya başlandı.

İş makineleri ile en kaz kaldırma işlemi yapılırken patlama da büyük zarar gören Çınar Emniyet Müdürlüğü`nün çevresi de branda ile kapatıldı. Emniyet Müdürlüğü`nün üst katına bulunan lojmanlarda oturan memurlar da patlamadan zarar görmeyen ev eşyalarını başka yerlere taşıdığı görüldü.

Patlamada zarar gören Çınar Emniyet Müdürlüğü geçici olarak Çınar Kız Sağlık Meslek Lisesi binasına taşınırken, emniyet müdürlüğünün yıkılarak yeniden inşa edileceği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde patlama ile ilgisi olduğu iddia edilerek gözaltına alınan İ.Ö. ve H.D. isimli iki şüpheli tutuklanmış, Çınar Cumhuriyet Başsavcılığınca patlama sonrasında çıkan yangına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Çınar İtfaiye Amirliğinin gereğince müdahale etmediği yönündeki iddialar nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. (Vedat Aydın-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir