• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Doğu`da soğuk hava etkisini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu Anadolu'da yaşanan dondurucu soğuk hava nedeniyle bu gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 ile Ağrı'da ölçüldü. Doğu Anadolu Bölgesinde 104 köye hala ulaşım sağlanamıyor.

Doğu Anadolu Bölgesinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının beklendiği bölgede gece hava sıcaklıkları en düşük Ağrı'da sıfırın altında 23, Kars'ta sıfırın altında 18, Ardahan'da sıfırın altında 17, Erzurum'da sıfırın altına 11, Iğdır'da sıfırın altında 5 ve Erzincan'da 5 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve yağışlı geçeceği, yağışların Erzincan'da karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Iğdır'da da karla karışık yağmur ve Erzurum, Ardahan, Kars'ta ise kar yağışı olması bekleniyor.

Çığ, bina çatılarında biriken kar ve buz kütlesi düşmesinin düşmesi dikkat çeken açıklamada; "Yapılan son değerlendirmelere göre; 18 Ocak Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren, 19 Ocak Salı günü akşam saatlerine kadar Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan Kars`ta güneyli yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına beklenmektedir. Ayrıca 18-24 Ocak tarihleri arasında Iğdır hariç bölgemiz genelinde beklenen hafif, aralıklı kar yağışlarının oluşturabileceği yeni kar tabakası ve beklenen kuvvetli rüzgâr ve fırtına nedeniyle; çığ, bina çatılarından kar ve buz kütlesi düşmesi ve soba gazı zehirlenmesi risklerine karşı ilgililerin tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir." denildi.

Açıklamanın devamında, Rüzgârın güney ve batılı yönlerden orta, yer yer kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde esmesi beklendiği ve yine yaşanabilecek çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve tipi gibi olumsuz şartlara karşı da tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığı bölgede, Erzurum'da 41, Erzincan'da 54 ve Kars'ta da 9 köy yolu ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. ( Ömer Adıgüzel- İLKHA )


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir