• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Vanlı STK`lar Ankara`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Önceki gün Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşen Van Ekonomi Konsey Üyeleri ve Bazı STK başkanları, Van`da depremden sonra yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda görüşme yaptılar.

 

Van Ekonomi Konsey Üyeleri ve STK Temsilcileri, depremin üzerinden 55 gün geçtiğini, bu süreçte neredeyse Kabinedeki tüm bakanların ilimizi ziyaret ettiklerini belirterek, "Gelen Bütün bakanlarımızla Van`da görüşmeler yaptık. Raporlar sunduk. Bu aşamada Van Ekonomi Konsey üyeleri ve STK Temsilcileri olarak verilen raporların takibini ve yapılan çalışmaların hangi aşamada olduğunu öğrenmek, sayın bakanlarımızdan en doğru bilgiyi almak üzere randevular talep ettik. Bugün Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz`la ayrı ayrı görüşmelerde bulunduk. Van`da ekonomik durumun oldukça kötü olduğu bilinmektedir. Öncelikle kentte hayatın normale dönmesi için ekonominin ayağa kalkması gerek. Vanlı tüccar, sanayici ve esnafın ayakta durması, iflasların önüne geçilebilmesi için öncelikle Van`daki kullanılan tüm ticari, işletme, bireysel ve zirai kredilerin tamamının en az 1 yıl ertelenmesi en öncelikli konumuz. Çünkü Van`da hayatın bir yıldan önce normale dönmesi beklenmiyor. Şartlarımız çok ağır. Bu nedenle Van`da ekonominin tekrar canlanması için hükümetin bu konuda gerekli çalışmayı yapmasını bekliyoruz" dedi.

 

Bakanlarla yapılan görüşmelerde yaraların sarılabilmesi için bürokratik engellerin en aza indirilmesi, çalışmalarda somut adımlar atılması gerektiğini belirten Van Ekonomi Konsey Üyeleri ve STK temsilcileri "Van depremlerden dolayı büyük yara aldı. Van`da büyük bir göç dalgası başladı. İnsanlar mevcut şartlardan dolayı kenti terk etmek zorunda kaldılar. Ancak bu şartlarda en büyük yarayı kentin ekonomisi aldı. Öncelikle yapılacak çalışmaların ekonomiyi, ticari hayatı normale döndürecek çalışmalar olması gerek. Yapılacak çalışmalar bu yönde yapılmalıdır" şeklinde açıklamalar yaptılar.

Mahmut Aytekin-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir