• DOLAR 32.54
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2442.394
  • ...
Kalp krizi geçiren kocasını kalp masajıyla kurtardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus`a bağlı Büyük Kösebalcı köyünde  yaşayan Tülay Yazlık (61), bilinçli davranması sayesinde 42 yıllık eşi Mahir Yazlık`ın (66) hayatını kurtardı.

İlkokul mezunu olan Tülay Yazlık, Böyük Kösebalcı köyü yakınlarındaki açık arazide kalp krizi geçiren eşine kalp masajı ve suni teneffüs yaptı. Tülay Yazlık`ın köye çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan ve hayata tutunan Mahir Yazlık`a stent takıldı.

Arıcılık yapan 2 çocuk babası Mahir Yazlık, kovanlarını Tarsus`a 10 kilometre uzaklıktaki Büyük Kösebalcı köyüne götürdü. Mahir Yazlık, eşiyle birlikte boş bir arazide arı kovanlarıyla ilgilenirken fenalaştı. Cilt renginin değişmesi, bilincini kaybetmesi ve ağzından köpük gelmesi üzerine eşi Tülay Yazlık hemen kalp masajı ve suni teneffüs yapmaya başladı. Tülay Yazlık ,eşinde yeniden hayat belirtisi göstermesinin ardından 112`yi arayıp durumu anlattı.

Kısa sürede köye gelen 112 ambulansı tarafından Tarsus`ta özel bir hastaneye kaldırılan Mahir Yazlık`a yaklaşık 20 dakika boyunca kalp masajı ve elektroşok uygulandı.

Yazlık`ın yeniden çalışmaya başlayan kalbine stent takıldı. Hastanede 4 gün yoğun bakımda kontrol altında tutulan Mahir Yazlık taburcu edildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir