• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in batısı ile Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Kastamonu ve Çorum çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte batı ve iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Yetkililer, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da muhtemel çığ tehlikesine karşı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Hava sıcaklığının ülkenin batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güneyli, güneydoğu bölgelerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı ve kuzey Ege'de kuvvetli(30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren Çanakkale'nin güney ilçeleri ile Balıkesir'in batı kesimlerinin, akşam saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Ege: İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Eskişehir çevreleri, gece saatlerinden sonra batısı ile Kırıkkale, Kırşehir ve Aksaray çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, Bolu çevreleri, gece saatlerinden sonra batısı ile Kastamonu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra Çorum çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı bulutlu, akşamdan itibaren yağmurlu 7/14

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra yağmurlu -3/8

İzmir: Sağanak yağışlı 7/15

Adana: Parçalı ve az bulutlu 1/16

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu -3/11

Batman: Parçalı ve az bulutlu -4/10

Van: Parçalı çok bulutlu -6/3 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir