• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Bitlis'te bütün köy yolları kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bütün köy ve mezra yolları ulaşıma kapandı. Bitlis İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, yağan kar yağışı nedeniyle kapanan 324 köy ve 650 mezranın yolunu açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kapanan köy yolarını açmak için gece gündüz çalışan karla mücadele ekipleri, köylerde vatandaşın mağdur olmaması için mücadele etiklerini dile getiriyorlar. Yolları açılan köylüler ise çalışan ekiplere teşekkür etti.

İl Özel İdaresi merkez şantiyesi Şefi Nail Aşit, yaptığı açıklamada, 2 gündür ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle gece gündüz özverili bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

“Vatandaşlardan tek ricamız yalan ihbarda bulunmasınlar.” diyen Aşit, şöyle konuştu:  “Vatandaşlarda ricamız sabırlı olsunlar. Ekiplerimiz gece gündüz çalışmaktadır. Kar temizleme çalışması özveri isteyen bir meslek. Çünkü her taraf beyaz ve dümdüz. Bırakın köye ulaşmayı yolu seçmekte zorluk çekiyoruz. Bütün kadro olarak vatandaşımızın hizmetindeyiz. Vatandaşlarımız sabırlı olursa ve yalan ihbar olmazsa 2 gün içinde bütün köy yollarımızı açıyoruz.” dedi.

Yalan ihbarın hem kendilerini hem 112 Acil servisini hem de Jandarmayı meşgul ettiğini ifade eden Aşit, “Halkımızdan ricamız yalan ihbarda bulunmasınlar. Çünkü yoğun fırtına ve tipi olmasına rağmen bir yalan ihbara gitmek zorunda kaldık. Öğrencilerin mahsur kaldığını bize bildirdiler ama gittiğimiz zaman olayın o şekilde olmadığını fark ettik. Buda çalışmamızı aksatıyor ve gitmemiz gereken acil durumlara gitmekten zorlanıyoruz.” diye konuştu.

Aşit, ekiplerle birlikte 7/24 vatandaşa hizmet sunmak için çaba sarf ettiklerini hatırlatarak, “Şuan da Yolyazı (Yam)köyünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karla mücadelede çalışan 20 arkadaşlarımız var. 4 greyder, 2 loder ve 2 kar savurma aracıyla kar temizleme çalışmasını yürütüyoruz. Toplamda ise hizmet ağımıza bağlı 324 köy 650 mezra bulunmaktadır. İl ve ilçe merkezleriyle beraber 90 kişiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Arkadaşlarımız hangi saatte olursa olsun özverili bir şekilde görevlerini yapmaktalar.” diye belirtti.

Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde ana ve ara arterlerde kar temizleme çalışmasının yapılmadığı görüldü. Tuzlamanın yapılmadığı yollarda vatandaşlar düşe kalka yürürken, yer yer maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Şehir merkezinde ise karla mücadele çalışması noktasında ciddi bir çalışmanın yapılmadığını söyleyen halk, duruma tepki gösterdi. (Şükrü Tontaş- İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir