• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
Diyarbakır`da şüpheli patlama: 1 ölü, 2 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Kayapınar ilçesi Sanayi Mahallesi`nde hurda işi yapan bir esnaf, hurdalık parçaları yüklediği esnada patlama meydana geldi. Patlamada bir kişi ölürken 2 kişi de ağır yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay bugün sabahın erken saatlerinde Diyarbakır`ın Kayapınar ilçesi Sanayi Mahallesi`nde hurda işi yapan Öner Kılıç (28)`ın hurdalık parçaları yüklediği esnada meydana geldi. Patlamada ayakları kopan Çelik, kaldırıldığı özel bir hastanede hayatını kaybetti. Patlamada, Çeliğin babası Heybet Kılıç (55) ve Enis Kılıç (25) ağır yaralandı. Öte yandan çok sayıda kişinin de etrafa saçılan parçalardan dolayı hafif yaralandığı belirtildi.

Yaralananlar olay yerine gelen ambulans ile Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesine kaldırıldı.

‘Hurdaların içine PKK bombalarını saklamıştı`

Mahalle sakinlerinden ismini vermeyen görgü tanığı, “Hurdaların içine PKK bombalarını saklamıştı. Hurdacı arkadaş, parçaları yüklediği esnada o bomba patlıyor ve esnaf ölüyor. Şuan polis dahi hurdalara yaklaşmaktan çekiniyor. Çünkü her an her şey olabilir. Buralarda çocuklar gidip geliyor. Bir bomba patlarsa, bir çocuğa bir şey olursa kim hesabını verecek.” diyerek tepki gösterdi.

Bir başka görgü tanığına göre ise olay, esnafın hurdalık parçaları pres makinesine koyarken, dolu olan bir tüpün patlamasıyla gerçekleştiği belirtiliyor.

Sanayi esnafı özellikle çocukların hurda işi yapılan yerlerde uzak durması gerektiği uyarısı yaparak herkesin bu gibi yerlerde dikkatli olmasını istedi.

Öte yandan olayla ilgili inceleme devam ediyor. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir