• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
İmam Hatipliler arasında, "Ezan`ı Güzel Okuma Yarışması"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Bağlar İlçesi Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü koordinatörlüğünde Saat 13.00'de Bağlar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün Konferans Salonunda İmam Hatip Ortaokul öğrencileri arası "Ezan´ı Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

Program Çınar Müftüsü Şemsettin Şimşek'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda açılış konuşması yapan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Aslan Özdemir, programı düzenleyen okul yönetimine teşekkür ederek, güzel ezan okuma yarışmasına giren öğrencileri tebrik etti.

Özdemir, "Rabbim bizleri İslam, Kur'an, Peygamber ve ezan düşmanlarına karşı uyanık olanlardan eylesin. İslam düşmanlarına fırsat vermesin, onları ıslah etsin ıslah olmuyorlarsa El Kahhar ismiyle onları kahr u perişan etsin." dedi.

Güzel ezan okuma yarışması düzenleyen Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Cihan Gökalp, yarışmanın amacının huzursuz olan insanları bir nebzede olsa rahatlatmak olduğunu belirtti.

Yarışmadaki amacının güzel ezanı dinletmek ve bütün diyara duyurmak olduğunu ifade eden Gökalp, "17 ilçemizde tüm imam hatip Ortaokulları arasında düzenlediğimiz bir yarışmadır. Programa ilçelerden katılımcılar geldi. 58 öğrencimizi dinledik bunlar içerisinde 10 asil yarışmacı belirledik. Bu yarışmacılarımızda jüri üyelerimizin yanında tekrar ezan-ı şerifi okudular. Amacımız öğrencilerimizi ödüllendirmek veya bir okul reklamı değildir. Amaç Ezan-ı Şerifi, Ezanı-ı Muhammed`iyi tanıtmak, bu güzel nağmeyi bütün diyarlarda yükseltmektir. Bütün çabamız bunun içindir. Diyarbakır'ımızın böylesi huzursuz bir ortamda amacımız bir nebzede olsa insanları rahatlatmak, insanların ezana karşı olan farkındalığını tekrar harekete geçirmektir."ifadelerini kullandı.

Jüri üyeleri seçimlerini yaparken Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulunun hazırladığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Yarışma, jüri üyeleri önünde ezan okuyan 10 öğrenci arasında yapıldı. Yapılan yarışmada birinci Milli Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Musa Bayuncuk, ikinci Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu Hüseyin Kaçınık, üçüncü ise  Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Mert Şart oldu.

Yarışmada ilk üçe giren öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve altın verildi. Diğer yarışmacılara ise Kur'an-ı Kerim ve kol saati hediye edildi. (Mustafa Kaynak - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir