• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Çatışmalar hastane taşıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çatışmaların devam ettiği Diyarbakır`ın Sur ilçesine yaklaşık 700 metre uzaklıkta bulunan Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi binaya isabet eden mermiler nedeniyle taşındı. Hastane binasına altı mermi isabet ederken Dicle Üniversitesi hastanelerine toplamda otuz mermi isabet etti ve iki kişi yaralandı.

Hastaların güvenlikleri ve morallerinin düzelmesi için alınan bir kararla yatan hastalar Üniversite Hastanesi`ne nakledilirlerken Onkoloji Hastanesi`nin güney cephesindeki pencereler için kurşun geçirmez cam siparişi verildi.

‘Hastaların moralleri çok önemli`

Onkoloji Hastanesi Sorumlu Başhekim Yardımcısı Doçent Velat Şen, kanser hastalarında moral ve motivasyonun çok önemli olduğunu belirterek, çatışmaların tedavilerinde olumsuzluk oluşturduğunu söyledi.

“İki gün önce bir güvenlik görevlimiz başından yaralandı. Hastanenin duvarları ve camlarına toplamda altı mermi geldi. Toplamda ise 30 mermi bu bölgedeki hastanelere isabet etti, bir de sivil vatandaş kolundan yaralandı. Hastalarımızda moral, tedavi için çok önemli. Aldığımız bir kararla, hastalarımızı, ana binadaki bir servise geçici olarak yerleştirdik.”

Sur`da süren çatışmaların menzilinde Kalp ve Çocuk hastaneleri de bulunuyor. İki hastanede de, çatışmalar devam ettiği müddetçe güvenlik önlemleri alındı. Hastanelerin Sur`a bakan pencerelerine kurşun geçirmez camlar takılacak. Bunun için hastane yönetimi hazırlıklara başladı.

Kaynak: Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir