• DOLAR 32.528
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2477.32
  • ...
"Gençlerimiz gayri meşru eğlencelerle yozlaştırılmak isteniyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de sık sık düzenlenmeye başlanan festivaller ile yılbaşında yapılan Noel kutlamalarında içki, kumar ve gayri meşru eğlencelerin teşvik edildiğine dikkat çeken Diyanet-Sen Adana Şube Başkanı Feysel Akkoç,  Müslüman gençliği tehdit eden yozlaşmaya dikkat çekti.

Özellikle Noel`in tamamıyla Hıristiyan adetlerinden gelen bir kutlama olduğuna dikkat çeken Feysel Akkoç, “Maalesef Müslüman gençlerimizin yılbaşı gecesinde içki ve kumar gibi gayri meşru eğlencelere ve haramlara yöneldiğini görüyoruz. Gençlerimizin böyle duruma düşmelerini istemiyoruz. Yüce Rabbimiz; Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmememizi emir buyuruyor. Yani Noel bizim bayramımız değil. Peygamber Efendimiz de (sav) Müslümanların Ramazan ve Kurban olmak üzere iki bayramı olduğunu bize haber vermiştir.” diyerek haramların işlendiği yılbaşını kutlamamak gerektiğini belirtti.

“Sokaklarda içki ve uyuşturucu içen bir gençlik istemiyoruz”

Müslüman gençleri bekleyen yozlaşma tehlikesine dikkat çeken Akkoç, “Biz bir tane dahi olsa gençlerimizin helak olmasını istemiyoruz. Sokaklarda, direk diplerinde içki, esrar içen bir gençlik istemiyoruz.”dedi. Diyanet öncülüğünde müftülüklerce içki, kumar ve madde bağımlılığına karşı gençleri bilinçlendirme programlarının gerçekleştirildiğini belirten Akkoç, “Yavrularımızın, gençlerimizin bu kötü alışkanlıkları terk edebilmeleri için her mahallede her köyde ciddi çalışmalar başlatıldı. Camilerde hatta kahvehanelerde bile müftülüklerce düzenlenen programlarda kötü alışkanlıklarla ilgili sohbetler düzenleniyor. Konunun uzmanlarından da destek alınarak bu proje sürdürülüyor.”diye konuştu.  

Özellikle Adana`da gençliğin özellikle kumar ve içki gibi zararlı maddelere alıştırılmak suretiyle yozlaştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Akkoç, bunun için de festival adı altında bazı organizasyonlarının yapıldığına dikkat çekti. Adana`da kebap-şalgam festivali kisvesinde düzenlenen içki festivalinin de gençleri yozlaştırmak için kasti yapıldığını ifade eden Akkoç, “Tabi ki biz, Adana kebabının ve şalgamın tüm dünyada adının duyulmasını, bilinmesini isteriz ama kebap ve şalgamın içki ortamında yapılırsa biz buna üzülürüz. Biz bu konuda basın açıklamaları yapıp tepkimizi de dile getirdik. Biz istiyoruz ki kebabımız ve şalgamımız İslami ölçüler de tanıtılsın, içkiyle değil.” dedi.

“Kumarın millisi de milli olmayanı da haramdır”

Milli Piyango adı altında kumarın meşru gösterilip teşvik edildiğini de dile getiren Akkoç, “Kumarın millisi de haram, milli olmayanı da haram. Milli denilerek kumarın teşvik edilmesi kabul edilemez. Piyango, loto, toto ve şans oyunların tamamı dinimizce haramdır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu konudaki fetvası da böyledir. Piyango türü kumarlar çocuklarımızı da alıştırılıyor. Bazı veliler, küçük çocuklarının elleri daha uğurludur diyerekten piyangoyu onlara çektiriyor. Hatta ‘Sen günahsızsın, senin günahın azdır, belki senin çektiğine çıkar” diye de söylüyor. Bu şekilde kumar oyunlarına çocukları teşvik etmek çok sakıncalı bir durum.” ifadelerini kullandı.

“Eğlenmek yerine tevbe ve tefekkür etmek lazım”

Yılbaşının haramlarla eğlenilecek bir zaman dilimi olamayacağını vurgulayan Akkoç, “Yılbaşı dinimizce kutlanılabilecek bir gece değildir. Ama illa ‘Ben bu gecede bir şeyler yapacağım` diyen olursa, geçmiş yılın bir muhasebesini yapsın. Ben 2015 yılında hayrı mı yoksa şerri mi çok işledim? Diyerek kendine sorsun. Geçmişte işlediği günahlara tevbe etsin, hayrı için dua edip iki rekât namaz kılsın. Ondan sonra gelecek yılın, 2016`nın hesabını yapsın. ‘Acaba ben kendime hayırlı bir yolu nasıl çizebilirim? diye tefekkür etsin.” şeklinde konuştu.  (Ayhan Kaya-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir