• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
	"İnsanların ölümlerine sebep olanlar insanlık suçu işlemektedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te 19 STK'dan oluşan Gönüllü Kuruluşlar Platformu, son günlerde bölgede yaşanan şiddet olaylarını, yaptıkları basın açıklaması ile kınadı.

Bölgede yaşanan şiddet olaylarından en çok halkın mağdur olduğunun belirtildiği yazılı basın açıklamasında, huzursuzluk ortamının bir an önce son bulması istendi.

Bilim Eğitim Kültür Araştırmaları Merkezi (BEKAM) Kütüphanesi'nde yapılan basın açıklamasına platformu oluşturan 19 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı. Platform adına açıklamayı Uğur Taşdemir okudu.

Taşdemir, açıklamasında, insanların ölümlerine sebep olan, bölgede korkuyu hâkim kılan, mal ve can güvenliğini tehdit edenlerin   insanlık suçu işlediğini vurguladı.

Bölgedeki çatışmalı ortamdan dolayı halkın göç etmek zorunda kaldığını belirten Taşdemir, “Özellikle Diyarbakır, Silopi, Nusaybin, Cizre`de yaşananlardan dolayı insanlar evlerini terk etmektedirler. Göçle birlikte yaşanan mağduriyetleri azaltma ve bilhassa ağır kış şartlarının sebep olacağı çocuk ve yaşlı ölümlerinin yaşanmaması için Gaziantep Gönüllü Kuruluşları olarak kardeşlerimizin mağduriyetini yüreklerimizde hissediyor ve paylaşıyoruz.”  ifadelerini kulandı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir