• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Köylüler yıllardır yol sorunlarının çözülmesini bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Merkez Sudüğünü köyüne bağlı Hanuçayır mezrasında yıllarca yol sorunlarının devam ettiğini belirten köylüler, araç yolu olmadığı için bir kilometrelik yolda her şeylerini sırtla taşıdıklarını belirtti. Mezra sakinleri, yetkililerden bir an önce yollarının yapılmasını istiyor.

Yol sorunlarının yıllardır devam ettiğini ifade eden köylülerden Abdullah Basyan, “Eskiden dağ yamacından bulunduğumuz yere yol geliyordu. Bir köylü tarafından yol kapatıldı. Mahkemeye verdik, mahkemeyi de kazandık. Buna rağmen devlet yetkilileri yolumuzu yapmıyor ve üzerinde durmuyorlar. Yetkililerden ricam, bizim yol meselesini hal etsinler. Yıllardır, yaklaşık bir kilometre yolda, dört mevsim her şeyi sırtımızla taşıyoruz. Hayvanlarımız için yem, saman ve bütün eşyamızı sırtla taşıyoruz.” dedi.

“Yetkililer bizim yol sorunumuzu çözsünler”

Yol meselesi için 2015 ilkbaharında il Valisiyle görüşmek için iki kez Valiliğe gittiklerini ama görüştürülmediklerini belirten Basyan, “Sayın Vali beyle görüşmek için oradaki yetkili memur bize gün verdi,  günümüzde gittik yine Vali beyle görüştürmediler, oradaki yetkili memur artık kimse tanımıyorum. Anlayacağınız kimse bizim yol derdimizle ilgilenmiyor. İl meclis üyesi bizim köylüdür, söylüyoruz, ilgilenmiyor. Muhtarımız ilgilenmiyor. Sayın Valimize ricada bulunuyoruz; bizim bu yolumuzla ilgilenin. Gerçekten mağduruz.” diyerek sitemde bulundu.

“Saman, şeker ve un torbasını sırtımızda taşıyoruz”

Hanuçayır mezrası sakinlerinden yaşlı kadın Türkan Basyan, yol ile ilgili mağduriyete tepki göstererek, şunları söyledi: “Saman olsun, şeker olsun, un olsun her şeyi sırtımızla taşıyoruz. Özelikle kış ayında ne sıkıntılar çektiğimizi Allah bilir. Yolumuz yok, çaresizlik içindeyiz. Bize çare bulsunlar, devlet bize yol yapsın. Halimizi gelip görsünler. Cumhurbaşkanı ve Başbakana oylarımızı verdik. Bize yol yapsınlar.” ifadelerini kullandı.

“Hastalarımızı sırtımızda taşımak zorunda kalıyoruz”

Yıllarca bu mezrada oturduklarını ifade eden mezra sakinlerinden Talha Basyan, “Yolumuz yok, çok mağduruz. Yolumuzun açılmasını istiyoruz. Yol, gördüğünüz gibi dağ eteğinden geliyor. Ama bir köylü haksızca yolu işgal etmiş, devletin buna el atması lazım. Mahkeme kararı da var. Yetkililer, yol sorumuzla ilgilenmiyor. 35-40 kişinin kaderi bir şahsa bırakılamaz. Yolun geldiği yer dağ arazisidir, her hangi bir şahsın arazisi ve yeri değildir. Yol sorunumuzu defalarca yetkili yerlere bildirmemize rağmen ilgilenen yok. Özelikle kış aylarında sıkıntımız ikiye katlanıyor. Hasta olunca sırtımızda taşımak zorunda kalıyoruz. Anlayacağınız her şeyi sırtla taşıyoruz. Yetkililerden ricamız, en kısa zamanda yol sorunumuzu çözsünler, başka bir şey istemiyoruz.” diye konuştu.

“Taşımalı sistemle okuyan öğrencilerimiz var”

“İlerde bir ev yalnız var, o ev tek olmasına rağmen, kaç kez araç yolu olarak kullandıkları yol, yetkililer tarafından kazılıp sağlamlaştırıldı.” diyen Basyan, “Bir ev için o kadar hizmet yapılıyorsa bize niye yapılmasın? Ayrıca, taşımalı sistemle okuyan öğrencilerimiz var. Kış aylarında yol olmadığı için öğrencilerimizi de sırtımızda taşıyoruz. Yol ile alakalı sıkıntılarımız çok, bir an önce yolumuz yapılsın. Yaşadığımız sorunlar da bitsin.” şeklinde konuştu. (Nihat kanat-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir