• DOLAR 32.248
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2440.904
  • ...
İTTİHAD Deniz Feneri`ni Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / haber merkezi / İstanbul

İstanbul`da bulunan İTTİHAD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik Hoca, Mustazaaflar cemiyeti İstanbul temsilciliği yönetim kurulu üyesi Tahir Kızmaz ile beraber, Deniz Feneri Derneğini ziyaret etti. Görüşmede Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Cengiz, Genel Başkan Yardımcısı Turan Yalçın, Genel Muhasip Çoşkun Yıldız ve Genel Müdür Ali karayılan hazır bulundu.

Bölgedeki gelişmelere dair merak edilen bazı noktalara açıklık getiren Mehmet Şenlik İTTİHAD olarak çalışmalarından ve hedeflerinden bahsetti. Şenlik “Çözüm sürecinde olan samimiyetsizliklerin ve yapılan hatların neticesi olarak bu günkü sıkıntılı ortama sürüldü. Bu sıkıntılardan halkı uzaklaştırmak için İTTİHAD olarak elimizden gelen bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Öbür taraftan bütün İslami STK'lar ellerini seri tutup halkı bu sıkıntılı süreçten selametli bir sahile çıkarmak için cesur davranmalıdır. İslami STK`lar kendi aralarında istişare halinde olmalı, halkla irtibatlarını sıkı tutmalıdırlar.

Bu elemlerin herbiri cehaletin ürünüdür. Cehalet ilimle giderilir. Biz bu konuda medreseleri daha da aktifleştirmeye çalışıyoruz. Kırsala çekilen medreseleri tekrar merkeze aldık. Şüphesiz karşılaştığımız engeller vardır. Ama bu engelleri zamanla sabırla aşacağımıza inanıyoruz.

Medreselerimizde okuyan öğrencilerimiz başarılıdırlar, her sene yüzlerce mezun veriyoruz. İnşallah bu âlimler geleceğin teminatıdırlar olur". dedi

Deniz feneri genel başkanı Avukat mehemt Cengiz “bu tür ziyaretler önemlidir. Biz bir yardım kuruluşuyuz. Elimizden gelen yardımları muhtaçlara ulaştırmada hiç tereddüt etmeyiz. Öbür taraftan bizimle istişare edip proje sunan, kaynak oluşturmaya dair çalışma yapan hayır kurumların, projeleri üzerinde beraber fkir sürdürülebir” dedi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir