• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
Diyarbakır`da çatışmalar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı 7`nci gününe girilirken, çatışmaların yoğunlaştığı Fatih Paşa, Savaş, Dabanoğlu, Cemal Yılmaz ve Hasırlı mahallelerinden yoğun silah ve patlama sesleri geliyor. Tankların da Sur dışında konuşlandığı görüldü.

Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı özel kuvvetler askeri araçlarla, polis ve jandarma desteğiyle birlikte ortak operasyonlar sürdürürken geceli gündüzlü çatışmalar yaşanıyor. İlçede önceki gün gece saatlerinde başlayan çatışmalar, dün akşam saatlerine kadar sürdü. 

Araç girişlerinin halen yasak olduğu ilçede halk üst aramasından sonra içeriye girebiliyor. Şimdiye kadar çatışmamalardan dolayı ilçeyi terk edenlerin sayısının 20 bini aştığı ve bini aşkın esnafın da kepenk kapattığı öğrenildi.

Hava destekli süren operasyonlarda ilçede yer yer dumanlarında yükseliyor. Yaşanan çatışmalarda şimdiye kadar 2 polisin hayatını kaybederken 32 PKK `linin de öldürüldüğü belirtildi.

Bugün ise 2 polisin çatışmalarda yaralandığı, yaralı polislerin Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Öte yandan sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı Melikahmet Semtinde ise çöplerin caddelere saçıldığı ve halkın çöplerin arasında gezindiği dikkatlerden kaçmadı. (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir