• DOLAR 32.569
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.059
  • ...
İttihad'tan Batman Müftüsüne ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alimler ve Medreseler Birliği İttihad-ul Ulema Genel Başkanı Enver Kılıçarslan, İttihad üyelerinden oluşan bir heyetle Batman İl Müftülüğü görevine yeni başlayan Turgut Erhan’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Müftülük makamında gerçekleşen ziyarete İttihad Genel Başkanı Enver Kılıçarslan’ın yanı sıra İttihad üyeleri A.Rahman İçlek, Osman Teyfur, Beşir Şimşek ve M. Ali Altun’dan oluşan bir heyet katıldı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Müftü Erhan’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Enver Klıçarslan, İttihad olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin birçok ilinde medreselerinin ve yüzlerce kız, erkek öğrencilerinin olduğunu söyleyen Kılıçarslan, “Bizler dindar ve topluma faydalı bir nesil yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Bu doğrultuda topluma hizmet ediyoruz. Bizim gaye ve hedefimiz budur. Memleketimizde bulunan bazı din düşmanları, özellikle genç kızları ve erkekleri bozmaya yönelik çalışmalar yürütüyorlar. Bizler de bunun önüne geçmek için ıslaha yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu gençliğin kendisine, ailesine, topluma faydalı olabilmesi için hayırlı hizmetler yapmaya çalışıyoruz. İslam’ı toplumun tamamına yaymak istiyoruz. Bu yolda ilk olarak medreselerden geçmektedir. İşte bizler de bu medreselerde camileri yakan değil, onlara sahip çıkan gençlik yetiştiriyoruz.” dedi.

Vahiy ışığında bir toplumun yetiştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Kılıçarslan, “İslam’ın hayatımızın tamamında olması lazım. Bu yönde hayırlı hizmetler veren medreselere destek verilmesi gerekiyor. Elhamdulilah halkın medreselere büyük bir teveccühü var. Bizler çocuklarımızı cehaletin karanlığından kurtarıp, İslam’ın nurlu ışığında yetiştirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

İTTİHAD’ın bu yöndeki ıslah çalışmalarını takdir eden Müftü Turgut Erhan, topluma faydalı ve dindar bir nesil yetiştirmenin üzerlerine bir görev olduğunu belirterek, medreselere her türlü desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir