• DOLAR 32.458
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2438.061
  • ...
Gaziantep`te rehber öğretmenlere `Önleyici rehberlik` eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rehber öğretmenlere yönelik verilecek önleyici rehberlik eğitimi programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, dünyanın ve Türkiye`nin en önemli problemlerinden birinin bağımlılık ve bağımlılığın yarattığı sorunlar olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve rehber öğretmenlerin katılımları ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, ‘Bağımsız Hayat` projesi adı altında Gaziantep`te risk grubuna giren okullarda eğitimine devam eden öğrencilere yönelik önleyici rehberlik çalışmaları yapılacağını dile getirdi.

Önleyici hizmetlerin en büyük etkiyi çocuklar ve gençler üzerinde yaptığını belirten Yanmaz, “O nedenle bu tür etkinliklerin olabildiğince erken yaşlarda başlaması etkililiğini de arttırıcı olabilmektedir. Bu etkinliklerin yerine getirilmesi için tüm eğitim kurumlarına, ailelere ve öğretmenlere büyük görevler düşmektedir.”dedi.

Dünyanın ve Türkiye`nin en önemli problemlerinden birinin bağımlılık ve bağımlılığın yarattığı sorunlar olduğuna dikkat çeken Yanmaz konuşmasını şu şekilde sürdürdü.

“Bağımlılık bir maddeye olabileceği gibi bir duruma, bir iletişim aracına veya  bir insana yönelik de olabilir.  Madde bağımlılığı için en büyük risk grubunu gençler oluşturmaktadır.  İlimizde bağımlılık ve gençlerimizi olumsuz yönde etkiyen diğer hususları önleme projemiz olan “Bağımsız Hayat Projesi” çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz.”ifadelerini kullandı.

Özellikle gençlerimi tehdit eden bağımlılığın sadece madde bağımlılığının olmadığını belirten Yanmaz, bağımlılığın da çeşitlerinin ve türlerinin olduğunu sözlerine ekledi.

Rehber öğretmenlere yönelik eğitim 4 gün boyunca devam edecek. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir