• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
Büyük Operasyon İçin Diyarbakır Dışına Asker Yığılıyor İddası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dağ kadrosunun devre dışı kaldığı kış ayları PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik fırsata çevrilecek. Bunun için de bölgede çok büyük askeri operasyonlar planlandı.

Cizre ve Silopi'deki operasyonun asıl önemli kısmı Diyarbakır'da yapılacak. Bu operasyon için kent dışına asker konuşlandırıldı. Bölgeye de son yılların en büyük askeri sevkiyatı gerçekleştirildi. Özel timler ve jandarma komandolarının kent dışında operasyon için hazır bekletildiği bildiriliyor.

MAHALLE MAHALLE OPERASYON

Diyarbakır'daki büyük operasyona Sur'dan başlanacak. Son dönemlerde sıkça olaylarla gündeme gelen Sur sokak sokak PKK'lilerden temizlenecek. Operasyon Diyarbakır geneline yayılacak ve mahalleler örgüt üyelerinden temizlenene kadar adım adım sürecek.

OPERASYON PKK ŞEHİR YAPILANMASI YÖNELİK OLACAK

Temizlenen mahallelere karakollar kurulacak ve PKK'nın şehir yapılanmasına darbe vurulması amaçlanıyor. Mart ayından önce tamamlanması planlanan büyük operasyonun akşam - sabah başlayacağı söyleniyor. PKK'nın dağ kadrosunun müdahale etme şansı olmadan kent yapılanmasının bitirilmesi hedefleniyor. 

haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir