• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
`Esir Takasında En İyi Sonuç Alınmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
En-Necah Üniversitesi Siyasi Bilimler hocası Abdüssettar Kasım, esir takası anlaşmasıyla işgal zindanlarından çıkacak ikinci grupla ilgili değerlendirmelerin eksik yapıldığına dikkat çekerek, takas anlaşmasını bir bütün olarak ele almak gerektiğini söyledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezine konuyla ilgili özel bir demeç veren Kasım, anlaşmanın ikinci bölümüne bakarak başarısızlık hükmü vermenin doğru olmadığını belirterek şunları söyledi: “Doğrusu hiçbir şeyi beğenmeyenler var. Bu tipler Hamas hareketi Siyonist işgal zindanlarında bulunan bütün esirleri de çıkarırsa yine eleştirilerini sürdürecekler. Hamas hareketi `Özgürlerin Vefası` ismiyle yaptığı anlaşmayla olması gereken en iyi karşılığı almıştır. Aldıkları cezalar ne olursa olsun bir tek esirin bile özgürleştirilmesi büyük bir kazanımdır. Hamas’ın yaptığı bu anlaşma ve kazandığı başarı 1985 yılını andırıyor.”
 
Hamas hareketinin beş yıldır esirler için pazarlık yaptığını belirten Kasım sözlerini şöyle sürdürdü: “Diğer gruplar da eleştiriler yapıp engeller çıkaracaklarına Hamas gibi başarılara imza atmaya baksınlar.”
 
filistinhaber
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir