• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
 Rusya da Esed`a Çağrıda Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
RUSYA- Rusya Suriye`deki krizi sona erdirmeyi amaçlayan bir karar taslağı önerdi. Taslak önerisinde Suriye`de hem hükümetin ve hem de muhalefetin şiddeti kınanırken, yaptırımdan söz edilmiyor. Taslak önerisi ile ilgili Batılı ülkeler, ilk tepkilerinde, Rusya`nın teklifinin yeterli olmadığını, ama üzerinde çalışmaya hazır olduklarını açıkladı.

Konsey`in 14 üyesine perşembe günü sunulan Rusya`nın taslağı ``bütün taraflara şiddete`` son vermeleri çağrısında bulunuyor. Taslakta yer alan ``Suriye makamlarının orantısız güç kullanımı`` ifadesi, gözlemcilere göre Moskova`nın Şam`a karşı tutumunu sertleştirmesi olarak değerlendiriyorlar.

Batı`nın daha önce, Suriye konusundaki Güvenlik Konseyi`ni harekete geçirmeyi amaçlayan adımları Rusya ve Çin tarafından veto edilmişti.
 
Tasarıda ayrıca Suriye hükümetine ``ifade özgürlüğü, barışçı gösteri ve örgütlenme haklarını kullananlara karşı baskı uygulamasına son vermesi`` çağrısı da içeriyor Batılı diplomatlar ise taslağın n Suriye`deki insan hakları sorununun vahametini yansıtmadığını ama metin üzerinde müzakere edeceklerini söylüyor.
 
Rusya ise Batı`nın BM`yi kullanarak Suriye`yi rejim değişikliğine zorlamaya çalışma görüşündedir.
Suriye`de son yaşanan şiddet olaylarında ise 27 güvenlik görevlisinin muhalefet saflarına geçen askerler tarafından öldürüldüğü bildirildi.
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir