• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
Peygamber Sevdalıları Sahabeyi andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

İSTANBUL: Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü, Kasım ayı Sahabe Ayı münasebetiyle “Davet Öğretmeni Hz. Mus`ab Bin Umeyr`i (r.a) andı. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Programda selamlama konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformunun Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtaran yaptı. Daha sonra Programa konuşmacı olarak katılan İsa Güvendik ise Mus`ab Bin Umeyr`in hayatından kesitler anlattı. Küçük kızların şiir okuduğu Program yapılan duanın ardından sona erdi.

ADANA
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Adana`da düzenlenen ‘Sahabeyi Anma ve Anlama` etkinliğinde Hz Ebu Bekir anlatıldı. Program, Adana Umut Der Gıda Bankası Konferans Salonu`nda gerçekleşti. Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Orhan Erkuş, Hz. Ebu Bekir`in hayatını anlattı. İlahi ve ezgiler ile devam eden etkinlik, Veysi Sonkaya Hoca`nın İslâm ümmeti için yaptığı dua ile sona erdi.

ANTALYA
Peygamber Sevdalıları Platformu Antalya Koordinatörlüğü tarafından Hz Ebubekir`i anma ve anlama Programı düzenlendi. Programa Yusuf Tutak Hoca konuşmacı olarak katıldı.

İZMİR
Peygamber Sevdalıları Platformu İzmir Koordinatörlüğü, Hz. Ebubekir`i anma Programı gerçekleştirdi. Programa, Yusuf Tutak Hoca konuşmacı olarak katıldı.

GAZİANTEP
Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Gaziantep İLİM-DER tarafından düzenlenen ‘Hz Ukkaşe`yi (ra) anma ve anlama` Programında sahabeleri binlerce kilometre uzaklıktan bu topraklara getiren şeyin İslâm sevdası olduğu vurgulandı. Programın açılış konuşmasını Gaziantep İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İLİM-DER) Başkanı Said Altun yaptı. Programa konuşmacı olarak katılan Eğtimci-Yazar Abdulkadir Aydoğan, Ukkaşe Bin Mihsan el- Esedi`nin (ra) hayatını anlattı. Program yapılan dua ile sona ererken, Programa katılan vatandaşlar, Peygamber Sevdalıları Platformuna düzenledikleri Programdan dolayı teşekkür etti.

KONYA
Peygamber Sevdalıları Platformu Konya Koordinatörlüğü tarafından Hz Ebubekir`i (ra) anma ve anlama Programı düzenlendi. Konuşmacı olarak Siyer Araştırmacısı Yusuf Tutak Hoca`nın katıldığı Programın açılış konuşmasını araştırmacı yazar Mehmet Emin Özmen yaptı. Grup Davetin okuduğu ezgi ve marşlarla devam eden Program, Molla Ubeydullah Hoca`nın yaptığı dua ile son buldu.

ADIYAMAN
Peygamber Sevdalıları Platformunun Adıyaman koordinatörlüğünün ‘Sahabeyi Anma ve Anlama` etkinliğinde Hz Safvan bin Muattal`ın hayatı anlatıldı. Adıyaman Vahdet-Der Başkanı Bilal Demir`in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, açılış konuşmasını Vahdet-Der Başkan Yardımcısı Nizamettin Yıldırım yaptı. Grup Kardeşler tarafından sahabeler üzerine bestelenmiş ilahi ve ezgilerin seslendirildiği etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Cengiz Aydın, Hz. Safvan b. Muattal`ın hayatını anlattı.

BATMAN
Batman`da faaliyet yürüten Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ Çev) tarafından ‘Hz. Ebu Bekir ve Sadakat` konulu etkinlik düzenlendi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Program, Sağ Çev Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş`in açılış konuşmasıyla devam etti. Programda Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Üyesi Molla Beşir Şimşek tarafından Türkçe ve Molla Adnan Aslan tarafından da Kürtçe bir konuşma yapıldı. Ayrıca aynı Program farklı bir saatte kadınlara özel olarak da düzenlendi.

MERSİN
Peygamber Sevdalıları Platformu Mersin`de Sahabe-i Kiram`ı anma ve anlama etkinliği düzenledi. Etkinlikte Rehber TV Programcısı Cengiz Aydın, bir konuşma gerçekleştirdi. Etkinlik, seslendirilen ilahiler ve ardından yapılan dua ile son buldu.

VAN
Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi Mus`ab Bin Umeyr`in hayatı ve davetini konu alan bir seminer düzenledi. Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi`nin kendi binasında düzenlediği seminere konuşmacı olarak Molla Nihat Tay katıldı.
AĞRI
Merkezi Ağrı`da bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından ‘Hz. Osman ve Güzel Ahlakı` konulu Program gerçekleştirildi. Programda Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörü M. Ali Ortaç bir konuşma yaptı. Program Grup Vahdet`in seslendirdiği eserlerin ardından yapılan ikram ile son buldu.

BİTLİS
Bitlis BEST-DER tarafından, ‘Sahabeyi Anma ve Anlama Programı` düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Erdal Tunçtan, hem sahabeyi anmak hem de sahabenin yaşadığı o iklimin manevi havasını yansıtmak amacıyla böyle bir Program düzenlediklerini ifade ederek, katılım gösteren herkese teşekkür etti. Ardından konuşan İnzar Hac ve Umre Organizasyonu Marmara Temsilcisi Abdurrahman Yıldız, günün anlam ve önemine binan bir konuşma yaptı. Program, okunan duanın ardından sona erdi.

ŞANLIURFA
Şanlıurfa`da ‘Peygamberler Şehrinde Sahabeyi Anlama` konferansı gerçekleştirildi. Abdusselam Kaya`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Programda, açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörü Halil Göven yaptı. Ardından, Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Ömer Çelik, sahabeyi ve Diyarbakır ile Şanlıurfa`yı fetheden sahabelerden İyaz bin Ganem`in hayatını anlattı. Program, Molla M. Emin Baytar`ın yaptığı dua ile son buldu.

VİRANŞEHİR
Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Cami-Der tarafından Hz. Musab bin Umeyr`in hayatı anlatıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Sedat Acet Hz. Musab bin Umeyr`in hayatının gençler için önemine vurgu yaparak bütün gençlerin, birer Musab olabilmek için çabalamaları gerektiğini söyledi.

BİRECİK
Şanlıurfa`nın Birecik ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından sahabeyi anma ve anlama etkinliği düzenlendi. Musa Kurt Hocanın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Program, Peygamber Sevdalıları Birecik koordinatörü Abdurrahman Güneş`in selamlama konuşmasıyla devam etti. Özlem Ajans sanatçılarının ilahi ve ezgilerini seslendirdiği Programda Araştırmacı Yazar Cengiz Aydın, Hz Selman`ı Farisi`yi konu edinen bir konuşma gerçekleştirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir