• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
İmam Hatip öğrencilerine uygulamalı `Ahiret Bilinci` eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu 7-E Sınıfı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni Yaşar Çıraklı, öğrencilerini yakınlardaki Buruk Mezarlığı`na götürerek “Ahirete İman, Kıyamet ve Yeniden Dirilme” konulu dersini burada işledi.

 “Mezarlık Adabı ve Mezar Hakkında Yanlış Anlayışlar" konularında bilgiler veren Çıraklı,  öğrencilerine, musalla taşı ve yunak taşını gösterip mezarlığı gezdirdi. Mezarlıkta işlediği dersinde; ölümün bir yok oluş ve bitiş noktası olmadığına vurgu yapan Çıraklı, bu dünyada Allah`ın rızasına göre yaşamış insanları ahirette cennetlerin beklediğini söyledi. Her nefsin mutlaka ölümü tadacağını ve kabire gireceğini ifade eden Çıraklı, asıl yurdun dünya değil ahiret  olduğunu vurguladı.

Mezarlıkta görülen uygulamalı “Ahiret Bilinci” eğitiminden memnun kaldıklarını belirten öğrenciler, mezarlıkta yatan Müslümanlara da dua edip Fatiha okuduklarını ifade ettiler.

Öğrencileriyle gerçekleştirdikleri mezarlık gezisinden çok faydalı sonuçlar aldıklarını belirten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni Yaşar Çıraklı, böylece öğrencilerine ölüm ve ahireti hatırlatmayı amaçladığını dile getirdi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir