• DOLAR 32.515
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2424.699
  • ...
Cennet Karşılığı Gençliğini Allaha Adamak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmanlı genç, Allah`ı hakkıyla tanıyıp, Peygamberimizin (s.a.v) hayatını kendine şiar edinendir. İmanlı gencin hayatında umutsuzlağada yer yoktur. Şüphesiz ki o Rabbine teslim olmuştur.
Gençlik; en güzel günlerini en güzel anlarını Allah`a adamaktır.
Gençlik; dünyadan yüz çevirip, secdelerde yüzünü Rabbine dönmektir.
Gençlik; namaz vaktini iple çekip, Rabbi olan Allah`ın huzuruna çıkmak için sabırsızlanmaktır.
Gençlik; gecesini sabahını barlar, sokaklar yerine camiler, medreseler bilip, geceleri orada kalmak, sabahı orada görmektir.
Gençlik; Hz. Meryem gibi on altısında on yedisinde mabedine kapanıp Allah`ı tanımaktır.
Gençlik; iffeti olan başörtüsü için sıralarda mücadele vermektir. Firavuna karşı Musa olmak, Esma gibi meydanda canını vermektir.
Gençlik; Allah`a teslimiyettir. Boş hevaları hevesleri bırakıp Hakka dönmek, şehadete vurulmaktır.
Gençlik; Ashab-ı Kehf olmaktır. Zalimin zulmüne sukut değil! Zalimin zulmünü yüzüne haykırabilmektir.
Gençlik; ilim aşkıyla yanmak, tutuşmak, sonra bu ilmin tebliğidir.
Gençlik; asıl olarak imanlı gençlik. Yasin gibi Huseyn gibi olabilmektir. Dünyanın şeytanice güzelliklerine kanmamak, adeta Allah yolunun fedaisi olmaktır.
Gençlik; yaşamak, yaşatmak, yoğrulmak, olgunlaşmak, sonra imanı izzeti kuşanmaktır.
Gençlik; denildiğinde ilk akla gelen, elinde içki şişeleri, akıllı dedikleri akılsız telefonlar, kolunda haram olan Gençlik Değil! Alimeler, cihad eri mücahitler, Esmalar, Sümeyyeler, Yasinler, Huseynler gelecek biiznillah... İslam`a adayacağımız gençliğin kabul olması duası ile vesselam...

Zeynep Elhakan / Diyarbakır - Yaş: 16

Genç Yazarlar ile HASBİHAL
Diyarbakır`dan Zeynep Elhakan bacımız, İslam gençliği, toplumu ihya ve ıslah etmeye yönlendirirken günümüz sözde özgürlükçü! ideolojileri ise gençliği arzu ve isteklerinin kölesi haline getirir. Nefsinin kölesi olan insanı kendine köle yapmak elbette daha kolaydır. Yalnız Allah`a kul olan bir insanı köleleştirmek ise imkânsızdır. İslam gençliğinin tarifini kendinize has üslubunuzla bizimle paylaşmışsınız. Bağlaç olan “-de, -da” ayrı yazılır, dikkat edelim. Duanıza âmin diyor, yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz. Allah`a emanet olun.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir