• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
`İntifadan İntifadaya Koşacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın 24. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Gazze’nin El-Ketibe meydanında toplanan mahşeri kalabalığa hitap eden Filistin Başbakanı İsmail Heniyye “Nehirden denize kadar işgal edilmiş bütün Filistin topraklarını özgürleştirme ve işgalciyi bu topraklardan kovma yolu silahlı direniştir” dedi.
 
Hamas’ın çağrısı üzerine toplanan dörtyüz bine yakın insana hitap eden Heniyye, daha önceki intifadalarda ön saflarda yer alan Hamas’ın bütün Filistin’i kurtarmak için intifadadan intifadaya koşacağını söyledi.
 
Coşkulu kabalığa hitap eden Heniyye devamla şunları söyledi: “Açık ve net olarak söylüyoruz. Toprağımızı kurtarmanın tek yolu silahlı direniştir. Direnişi esas alan Hamas Hareketi bugün gözardı edilemeyecek bir noktaya gelmiştir. Hareket geçirdiği süreçte Filistin halkının ilke ve hukukunu koruma noktasında emin olduğunu kanıtladı. Bir gün bile Filistin’in Gazze, Batı Yaka ve Doğu Kudüs’ten ibaret olduğunu söylemedi. O işgal altındaki bütün Filistin topraklarını işgalden kurtaracağını taahhüt etti; dün bunu seslendirdiği gibi bugün de seslendiriyor.”
 
Heniyye sözlerini şöyle sürdürdü: “Hamas Hareketi yönetimle direnişi bir araya getirmeyi başardığı gibi etrafında kendisine kurulan tuzakları da boşa çıkardı. Mütevazi imkanlarıyla yönetimde olduğu bu kısa süre içinde olmaz denilenleri başardı.”
Dörtyüz bin insanın oluşturduğu mahşeri kalabalığa hitap edenlerden birinin “Siz Hamas’a oy veriyor musunuz?” sorusuna mahşeri kalabalığın gür bir sesle “evet” demesi dikkat çekti.
 
İslami Gündem
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir