• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
Silvan`da 10 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silvan ilçesinde PKK'nin hendek kazması ve barikat kurması nedeniyle Diyarbakır Valiliği tarafından 12 gün önce; Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkmağı ilan edilmişti.  Bu süre zarfında çıkan çatışmalarda 10 PKK`linin öldürüldüğü, 5'inin de  sağ olarak yakalandığı belirtildi.

Öte yandan sokağa çıkma yasağı boyunca yapılan operasyonda; 22 kişinin gözaltına alındığı, yapılan soruşturma sonucunda bir kişi tutuklandığı, 20 kişinin ise serbest bırakıldığı ve diğer bir kişinin de  soruşturmasının devam ettiği öğrenildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “Yapılan çalışmalar esnasında; 4 adet Kaleşnikof tüfek, 2 adet Tabanca, 1 adet Mauser Tüfek, 5 adet Av Tüfeği, 9 adet şarjör, 709 adet mermi mühimmatı, 1 adet el yapımı bomba, 1 adet Roketatar, 5 adet Roketatar mühimmatı, değişik ebat ve çapta elektrik kablosu, 20 Kg nevi bilinmeyen patlayıcı madde yapımında kullanılan toz madde ele geçirilmiştir. ”denildi.

Açıklamanın devamında; 3 mahallede PKK`lilerin açtığı 22 hendek ve barikatın kapatıldığı, hendek içerisindeki 12 adet patlayıcının  çatışmalar esnasında patlatıldığı, operasyonlardan sonra tespit edilen patlayıcılardan 4 tanesi yerinde, 8 tanesinin ise güvenli alanlara götürülerek imha edildiği ifade edildi. (İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir