• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Saadet`ten Suriye`ye Barış Heyeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Suriye`deki ateşin düşürülmesi için bu ülkeye İslam alemi arasından etkinliği bulunan seçkin kimselerden oluşturulacak bir barış heyetinin gönderileceğini söyledi.
 
Partisinin Sakarya 4. Olağan İl Kongresi`ne katılan Kamalak, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin Suriye`ye gönderilecek barış heyetinin durumunu sorması üzerine Kamalak, barış heyeti ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirtti. İslam ülkelerinin kendi aralarındaki itilafları kendilerinin çözmesi gerektiğini kaydeden Kamalak, "Biz feryat ediyoruz. Diyoruz ki; ey Müslümanlar Rab`bimiz bir, kitabımız bir, peygamperimiz bir, kıblemiz bir. Ama bakıyoruz, bu birlik içerisinde Müslümanlar birbirlerini öldürüyor. İki tarafın elindeki silah da emperyalizmin silahı. Akan kan Müslümanın kanı.
 
Yanan can Müslümanın canı. Böyle olmamalıdır. Emperyalizmin kasası doluyor. Çünkü bu silahlar bedava verilmiyor. İslam ülkeleri kendi aralarındaki itilafları kendileri çözmelidir. Haçlıları buraya karıştırmamalıdır. Haçlılar buraya girdiği takdirde mutlaka kan akıtıyor. Kıyım yapıyor." dedi.
 
Irak`ta yaşananların benzerinin Suriye`de olmaması gerektiğini vurgulayan Kamalak, sözlerine şöyle devam etti: "Irak örneğini misal olarak veriyoruz. Biz zulmün her türlüsüne karşıyız. Elbette Saddam`ı destekleyecek halimiz yok. Ama Saddam gibi bir zalimi iş başından uzaklaştırabilmek için 1,5-2 milyon Müslümanın kanının akıtılması mı gerekiyordu? Yüzbinlerce Müslüman kızımızın, hanımlarımızın, bacılarımızın iffetinin kirletilmesi, namuslarına tecavüz edilmesi mi icap ediyordu? Biz diyoruz ki aynı zulüm, aynı olaylar Suriye`de olmasın."
 
Suriye`deki ateşin düşürülmesi için bu ülkeye İslam alemi arasından etkinliği bulunan seçkin kimselerden oluşturulacak bir barış heyetinin gönderilmesi için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Kamalak, "Görüşmeler devam ediyor. Heyet İslam alemi arasından etkinliği bulunan akil adamlardan, seçkin kimselerden oluşacak." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir