• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...
Bursa Hayvanat Bahçesi'ne giriş, 3 gün ücretsiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10 Kasım 1998 yılında faaliyetlerine başlayan Bursa Zoo Park’ın 17. kuruluş yıldönümü, Bursa genelindeki ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin katılımıyla kutlanırken, Bursalıların 10 – 12 Kasım tarihleri arasında, Hayvanat Bahçesi’ni ücretsiz olarak ziyaret edebilecekleri belirtildi.

Dünya standartlarında modern bir bahçe olarak 206 bin 600 metrekarelik alanda hayvan barınakları, 11 adet gölet, 2 bin ağaç, 50 bin çalı ve 150 bin yer örtüsü bitkisi ile hayvanlar için doğal yaşam alanı ve ziyaretçilerine de nefes alabilecekleri bir ortam sunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne ilgi, her geçen gün artıyor.

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’ne (EAZA) tam üye olan Bursa Hayvanat Bahçesi, yenilenen fiziki mekanları ve hayvan barınaklarının yanında hiç bilinmeyen hayvan türlerini de ziyaretçilerle buluşturuyor. Bursa Hayvanat Bahçesi’ne girişler, 3 gün boyunca ücretsiz olacak.

Her yıl kuruluş yıldönümünü çocuklarla kutlayan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, bu yıl da geleneği bozmadı. Bursa genelindeki ilk ve orta  okullardan gelen öğrenciler, kurumun 17. kuruluş yıldönümü etkinliklerine renk kattı.

Çocuklar zürafaları elleriyle besledi

Bursa Zoo Park Müdürü Nermin Sığırcı tarafından hayvanat bahçesi hakkında bilgilendirilen minikler, daha sonra dokunma mesafesinden elleriyle zürafaları besleyerek eşine az rastlanır bir deneyime sahip oldu.

Soğanlı’daki botanik park yerleşkesinde yapılan kutlamalar, öğrencilere yönelik bilgilendirme konferansıyla başladı. Konferans öncesinde konuşma yapan Bursa Zoo Park Müdürü Nermin Sığırcı, hayvanat bahçesinin dünden bugüne gelişimine değinerek, önümüzdeki yıllarda alan ve hayvan çeşidi sayısını artıracaklarını, tüm bu zenginlikleri çocukların hizmetine sunacaklarını söyledi.

Konferansın ardından ilköğretim okulu öğrencileri, zürafa, maymun ve lemur platformlarına yiyecek bıraktı. Öğrencilerden bazıları, özel izinle zürafaların bulunduğu platforma girerek, dokunma mesafesinden müthiş bir deneyim yaşadı. Öğrencilerin yiyecek bırakmasının ardından bulundukları kafesten açığa bırakılan maymunlar, renkli görüntüler oluşturdu. Daha sonra lemurların bulunduğu alana geçen öğrenciler, hayvanları büyük bir dikkatle takip etti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir