• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
BİK - KOSGEB Toplantısında Hayal Kırıklığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Birçok ilden katılımın olduğu toplantının açılış konuşmasını yapan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, salonu dolduran Yerel Medya temsilcilerinin sıkıntılarının farkında olduklarını ve bu toplantıda kendilerini eli boş göndermeyeceklerini söylemesi yerel medya temsilcilerini panel başında ümitlendirdi. Kaplan KOSGEB`in 2009 yılında kurulduğunda dar bir çerçevede ve sadece 3000 bin girişimciye destek olduğunu belirterek, " Bugün ise muhatap kitlemizi daha da genişlettik. Hedef kitlemizi 8 kat artırarak muhatap kitlemizin sayısını 300 binden 2.5 milyona çıkardık. Geliştirdiğiniz her türlü projeye destek olmak için ciddi krediler ve destek programları oluşturduk" diyerek KOSGEB`in çalışma alanlarına işaret etti.

İşbirliğini Birleşmek Olarak Algılamayın
Dünyanın çok hızlı bir değişim geçirdiğini ve bu değişime ayak uydurmanın artık mecburi bir hal aldığını belirten Kaplan, " Bu değişime karşı duramayız. Niçin duralım ki? Daha düne kadar bizler haberleri sadece gazete ya da radyo yoluyla alıyorduk. Ama bu gün artık internet medyası, sosyal medya diye bir şey var. Ve bu gelişim ile bizleri çok daha farklı durumlarla karşı karşıya getirecek. Böylesine büyük ve hızlı bir gelişme karşısında işbirliği şart. Rekabet ederken birbirinizin ayağına basmaktan ziyade hep birlikte aldığımız pastayı büyütmek zorundayız. Bu konuda projelere destek olmak istiyoruz. Ortak pazarlama, ortak yatırım, ortak teknolojik gelişmeler gibi projelere destek olacağımız bir dönem başlattık. Bu noktada işbirliğinin önemi ortaya çıkıyor. Ancak işbirliğini birleşmek olarak algılamayın. Hep birlikte kazanabileceğimiz bir proje etrafında işbirliği yapalım diyoruz. Sizler mevcudiyetlerinizi farklı kurumlar olarak sürdürecek ancak, daha kaliteli bir hizmet elde etmek için ortak yatırıma imza atabilirsiniz." ifadesini kullandı.

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Seyit Ahmet Baş ise törende yaptığı konuşmada KOSGEB ile bir fikir ortaya koyduklarını, önemli olan kısmının da bunun hayata geçirilmesi olduğunu vurguladı. Büyük bir değişim yaşandığını kaydeden Baş, artık haber dinlemek için `ajansı` beklemek gerekmediğini, gün içindeki gelişmelerin internetten takip edilebildiğini hatırlatarak, yeni şeylerin önünün açılması gerektiğini ifade etti.

Bizlere Kendi Elbiselerini Dayatıyor
Yerel Basın adına Panelde konuşan gazete sahibi Ali Özgür ise yapılan sunumlara ve KOSGEB`in destek adına sunduğu şartlara bakıldığında pek de tatmin olmadığını dile getirerek, " KOSGEB bize `konfeksiyon modeli olan bende bu var sana uyarsa alırsın fikrinden vaz geçerek` terzi modeli dedikleri `senin üstüne oturacak modeli sana dikeyim` anlayışıyla hareket edeceğini ve bizi buradan eli boş göndermeyeceğini belirtti. Ancak panel boyunca yapılan sunumlara baktığımda ben şunu gördüm. Sayın KOSGEB yöneticileri elimde 6 model var bunlardan birine uyuyorsanız kredi alabilirsiniz. Uymuyorsanız alamazsınız diyerek yine bizlere kendi elbiselerini dayatıyor. Bizler de yerel basının temsilcileri olarak şunu dedik. Bunlar bize uymadığı için bu gün buraya geldik. Belki farklı bir şeyler olur ümidiyle. Ama görünen o ki buradan da elimiz boş döneceğiz" diyerek tepkisini gösterdi.

Toplantı konuşmacıların ve yerel basının soru ve cevaplarıyla karşılıklı olarak devam etti ve toplantı bir sonuç bildirgesiyle sona erdi.

Fikret Özkan - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30180.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30180.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30182.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir