• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
Siirt'te  AYDES Kullanıcı Eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından afet olaylarında 26 hizmet grubundan sorumlu kurumlara yönelik ‘AYDES Kullanıcı Eğitimi’ verildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AFAD İl Müdürü Ahmet Yıldız, “Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, Siirt Afet Müdahale Planı (SAMP) doğrultusunda, yerel 26 hizmet grubundan sorumlu kurumlara, 3'er günlük Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) Kullanıcı Eğitim verdiklerini söyledi.

Yıldız, “Verilen eğitimin amacı, muhtemel bir afet vukuunda ana çözüm ortağı kurumların sistem üzerinde yapmaları gerekenleri bilmeleri ve sistemin işleyişi, afet sonrası binaların hasar durumu, kayıp sayısı, ihtiyaç duyulan her türlü araç, arama kurtarma ekip ve ekipmanlarının ile insani yardımların sayısal verilerinin anında tespitini yaparak, afet bölgesine en kısa sürede ulaşmasını sağlamaktır.” dedi.

Yıldız, afet öncesi hazırlık çalışmaları kapsamında, kurum ve kuruluşlara ait verilerin sisteme girilmesi ile oluşturulacak AYDES sisteminin, takip, kontrol ve işlerliği AFAD Siirt İl Müdürlüğünce  yapılacağını sözlerine ekledi.(Muhammed Dayan İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir