• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sivil bir anayasa ivedilikle yapılmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 Kasım seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen temsilcisi Cihan Selçuk, sivil bir anayasanın ivedilikle hazırlanması gerektiğini söyledi.  

Milletvekili seçimlerinin sonuçları analiz edildiğinde halkın beklentilerinin yüksek olduğunun görüldüğünü belirten Selçuk, “Milletvekili seçimlerine halkın gösterdiği yüksek katılım, halkımızın ülkenin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne sahip çıkma yönünde güçlü bir iradeyi ortaya koyduğunu göstermektedir. Şimdi geleceğe bakma vaktidir. Halkımızın yeni parlamentodan beklentileri her zamankinden çok daha ileri düzeydedir.” dedi.

Halkın seçimden en büyük beklentisinin sivil anayasa olduğunu belirten Selçuk, meclisteki partilerin sivil anayasayı öncelemesi gerektiğini belirtti. Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle yeni bir sivil anayasa düzenlenmeli ve bu konuda meclisteki 4 partinin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri, toplum tarafından ivedilikle beklenmektedir. Seçilen vekiller, bu beklentileri karşılamak için hem parlamentoda, hem de milletvekili seçildikleri bölgede özveriyle çalışmalıdır. Özgürlükçü olmayan ve birçok mağduriyetler yaşatan darbe döneminden kalan anayasa ile mağdur edilen, temel hak ve hürriyetleri elinden alınmış, genel geçerliliği olmayan nedenlerden dolayı cezaevi yatmakta olan, hüküm giyen ve aranan kişilerin mağduriyetleri giderilip, mevcut problemleri çözülmeli, yeni anayasa ile kendilerine özgürlükleri ve iade-i itibarları sağlanmalıdır.” 

Sivil bir anayasanın yanı sıra ekonominin de ihmal edilmemesi gerektiğini söyleyen Selçuk, “Ülkenin kalkınması bölgelerdeki gelişmişlik düzeyine bağlı olarak, ivme kazanacağından, öncelikli olarak kalkınma konusunda geri kalmış bölge, il ve ilçelere özgü teşvik paketleri hazırlanmalı ve uygulamaya konulmalıdır.” ifadelerini kullandı. 

Diyarbakır`ın en büyük ilçelerinden biri olan Ergani`den bir milletvekilinin mecliste olmamasının kendilerini üzdüğünü ve bunun kabul edilemez olduğunu söyleyen Selçuk, “Bundan sonraki seçimlerde tüm partilerin Ergani ilçemize hak ettiği değeri vermesini ve seçilebilir bir sırada bir vekile yer vermelerini bekliyoruz.şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir