• DOLAR 32.182
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2472.259
  • ...
Yasağa rağmen ezanlar susmadı: İmam ağladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahkeme kararına tepki gösteren vatandaşlar, yasağın uygulanacağı Pir Paşa Camisine gelerek sabah namazını cemaatle kıldı. Namazda imamın duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Namazın ardından cami avlusunda toplanan vatandaşlar "ezanıma dokunma" pankartı açarak mahkeme kararını protesto etti.

KKTC'de Güzelyurt'a bağlı Lefke kasabasındaki Şeyh Nazım (Orta Cami), Pir Paşa ve Aşağı Camilerinde hoparlörden okunan sabah ezanının "rahatsızlık verdiği" gerekçesiyle mahkeme kararı ile okunmasının yasaklanmasının ardından bu camilerde merkezi sistemle hoparlörden ezan okunmaya devam edildi.

İMAM NAMAZDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Mahkeme kararına tepki gösteren vatandaşlar, yasağın uygulanacağı Pir Paşa Camisine gelerek sabah namazını cemaatle kıldı. Namazda imamın duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Sabah namazının ardından vatandaşlar salavat getirerek, birbiriyle selamlaştı.

Daha sonra Pir Paşa Camisinin avlusunda toplanan vatandaşlar "ezanıma dokunma" pankartı açarak mahkeme kararını protesto etti.

KKTC Din İşleri Başkanlığı Lefke Temsilcisi Mehmet Genç de yaptığı açıklamada, alınan kararın savunulacak bir karar olmadığını belirterek, "Neticede ezandan bahsediyoruz. Çünkü ezan için bu vatanda binlerce şehit verilmiş. Dolayısıyla bu karar normal şartlarda eğer alınacaksa Din İşleri Başkanlığı uhdesinde olması lazım. Ama Din İşleri Başkanlığı'nın bu konudan haberi yok" dedi.
Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir