• DOLAR 32.455
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2418.554
  • ...
Yavuz: "Kürt meselesini İslami hassasiyet ve insan hakları temelinde ele almalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahmut Özsoy / Doğruhaber

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Genel Sekreteri ve Parti sözcüsü Mehmet Yavuz 1 Kasım seçimleriyle ilgili twiteer üzerinden yaptığı açıklamada, "seçim sonuçlarının bölgemize, ülkemize ve İslam Alemi'ne sulh ve selamet getirmesini Cenab-ı Hak'tan temenni ediyorum" temennisinde bulundu.

Yavuz: "Seçim sonuçlarını doğru okuması ve bundan en fazla ders çıkarması gereken iki parti HDP ve AK Parti'dir.HDP kaybettiği 1 milyon civarı oyun %90'ının Kürt illerinde olduğunu görmeli ve bundan sonrası için bu mesaja uygun hareket etmelidir.

Bir asra yakın bir süredir çatışmanın ortasında kalan mazlum Kürt halkı yine ve yeniden çatışmaların içine çekilmesine rıza göstermemiştir. Kendisi adına ortaya konulacak bir mücadelenin silah ve çatışmadan uzak olması gerektiğini açıkça ortaya koymuştur.

Şiddetin şehirlere taşınması Kürd'ün de Türk'ün de bu memleketteki hiçbir kesimin de menfaatine olmamıştır. Bir önceki seçime göre ciddi oy kaybetmesine rağmen, HDP'nin mecliste olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Umarız ki HDP açık olan siyaset kanallarını sonuna kadar zorlayarak siyasi mücadelesini sürdürür" dedi.

Mehmet Yavuz: "AK Parti ise halkın kendisine tanıdığı bu kredinin nasıl mesajlar içerdiğini çok iyi anlamalı ve bu doğrultuda hareket etmelidir. İç ve dış politikada çözüm bekleyen sorunları toplumun bütün kesimleri ve örgütlü yapıları ile istişare ederek çözme yoluna gitmelidir.

Kürt meselesini İslami hassasiyetler ve insan hakları temelinde ele almalı ve bunları asla pazarlık konusu haline getirmemelidir. Anayasadaki vatandaşlık tanımının değiştirilmesini sağlamalı ve anadilde eğitim hakkının tanınmasının önündeki engelleri kaldırmalıdır. Toplumun inanç değerleriyle barışık yeni ve sivil bir anayasanın yapılması için vakit geçirmeden harekete geçmelidir. Bu ve benzeri düzenlemeleri yapmadığı taktirde halkın bir kez daha kendisine ecel terleri döktüreceğini unutmamalıdır" diye ikazda bulundu.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz: "biz HÜDA PAR olarak halkımızın menfaatlerini kendi menfaatlerimizin üstünde tutma prensibimiz doğrultusunda yapıcı ve seviyeli muhalefet anlayışımızın gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz inşaallah" dedi

Bu haberler de ilginizi çekebilir