• DOLAR 32.495
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2441.303
  • ...
Bayraktar: `Van`ın Yeri Değişmeyecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Basın mensuplarına açıklamada bulunan Çevrec ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kafalardaki Van ilinin yeri değişecek mi? Sorusuna açıklık getirdi. Bayraktar; Van`ın yerinin değişmeyeceğini, olduğu yerde kalacağını belirti.

Van Olduğu Yerde Kalacak

Basına kapalı olarak muhtarlarla yaptığı toplantı sonrası basın açıklaması yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van`ın yerinde kalacağını ve değişiklik yaşanmayacağını vurgulayarak "Van`ın yerinin değişmesi gibi bir durum ortada yok. Van gibi birçok belde ve bölgede bulunan kentler de böyle durumlar yaşadı ve yaşıyor. Bunların bir tanesine İstanbul`u örnek gösterebiliriz. Van gelişmekte ve gelişecek bir il. Bu nedenle Van olduğu yerde kalacak" dedi.

41 Kilometrelik Bir Çevre Yolu Yapımı Devam Ediyor

Van`ın gelişmesi ve değişmesi gerektiğini belirten Bayraktar "Van`da şu anda 41 kilometrelik bir çevre yolu yapımı devam ediyor. Bu depremden önce başlayan bir çalışma. Kentin çevre yoluna, kuzeye, Edremit`e ve doğuya doğru gelişme durumu var. Biz daha önce Edremit`te konutlar yaptık. Bu depremin yaşanmasıyla birlikte yeni yerleşim yerlerini sağlam zeminler üzerinde inşa etmek zorunda kaldık. Bu nedenle Edremit, Kalecik Köyü, Bostaniçi Beldesi gibi yerlerde, yeni alternatifler çıkarsa Kevenli Köyünde yeni bir Van inşa edeceğiz" dedi.

Van`a Gelen Konteynır Sayısı 7 Bine Ulaştı

Şehir merkezinde çok sayıda ekibin kentte çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bayraktar "Van`a yönelik başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Bununla beraber başlattığımız konteynır çalışması tamamlanmak üzere. Şu anda köylere yönelik konteynır dağıtımı yüzde 75-80 civarında tamamlandı. Tamamlanmayanlar için ise çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şu ana dek Van`a gelen konteynır sayısı 7 bine ulaştı. Türkiye`de nerede taşımalık üreten bir fabrika varsa hepsiyle irtibata geçildi ve yağmur gibi konteynır yağıyor" ifadelerini kullandı.

Ayrıca bazı köylerin riskli olduğunu belirten Bayraktar "12 köyümüz var, bunlar riskli yerlerdeydi. Şimdi bunların yerlerini değiştireceğiz " diye konuştu.

Burhan Teke-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir