• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
`İçki toplum üzerinde büyük yaralar açıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger, alkolün toplum üzerinde büyük bir yara açtığını, içki satışının ve üretiminin piyasada tamamen kaldırılmasının gerektiğini vurguladı.

Alkolün toplumda büyük bir yara açtığını belirten Öger, ölüm vakalarının alkolün ne kadar çirkef ve hastalıklı bir madde olduğunu bir daha gösterdiğini söyledi.

İnsan sağlığına zarar veren, hastalıklı ve bağımlı olan her şeyin inançlarının gereği yasak olduğunu vurgulayan Öger, “Yasak olarak üretilen içkinin faydalıymış gibi gösterilmesini mantıklı bulmuyoruz. Bizim için içkinin, uyuşturucu maddenin her türlüsü ister yasal olsun ister yasal olmasın, merdiven altında üretilsin isterse herhangi bir fabrikada üretilsin sonuçta bizim için haram ve günahtır.  Kesinlikle kullanılmasına karşıyız, biz burada devletin alması gereken önlemin içkinin yasaklanması, içkinin tamamıyla satımının ve üretiminin piyasada olmamasıdır.” dedi

“İçki satıcıları hemen okul ve caminin yan tarafından bulunmaktadır”

Alkol satış yerlerinin cami ve okula yakınlığına dikkat çeken Öger, “ Maalesef şu an içki satıcıları hemen okul ve caminin yan tarafından bulunmaktadır. Bunların hiçbirinin olmaması isteriz. Fakat bölgede ve yerel bazda denetlemeyle ilgili ciddi sıkıntılar vardır. Siz yasa getirirseniz, ya da kurallar koyarsanız ve onu denetlemeseniz insanlar istediği şekilde onu çiğneyebilir.” diyerek denetleme mekanizmasının çok erken bir şekilde faaliyete girip camii okul hastane civarında olan yerlerin kapatılması gerektiğini söyledi.

Yerel yönetimlerin içki satan yerlerden vergisi daha yüksek olduğu için para kazanma derdine girmemesi gerektiğini, aksi takdirde bunu önünün alınamayacağını ifade eden Öger, “Yeşilay olarak öncelikle, bağımlılık yapan her madde alkol uyuşturucu veya teknolojik maddi yasal olsun olmasın üretim noktasında içinde kullanılan madde ne olursa olsun bunların kesinlikle üretimine ciddi manada cezaları olması, satmaya yönelik de ciddi denetleme ve satışını yasaklama noktasında ciddi tedbirlerin alınması önemlidir. Gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğini alkol ve uyuşturucudan kesinlikle uzak tutmak için bu taşın altına elimizi koymalıyız.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir