• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Hastanelerde Randevulu Dönem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hastanelerden telefonla randevu almak 2 ila 5 dakika sürüyor. Ankara`da düzenlenen Kamu Yönetimi Kongresi`nde sistemi bizzat Sağlık Bakanı Recep Akdağ denedi.

Hedef 5 Dakika İçinde Randevu Almak

Türkiye`de Sağlık Bakanlığı`na bağlı kamu hastanelerinde telefonla ve internetten randevu alma sistemi hafta başında başladı. Hedef, beklemeden muayene olabilmek.

Alo 182`nin aranmasıyla 5 dakika içinde randevu alınmasını Sağlık Bakanlığı çok önemsiyor. Nitekim başkentte düzenlenen Kamu Yönetimi Kongresi`nde Sağlık Bakanı Akdağ, Alo 182`yi bizzat test etti.

Uygulamayla ilgili bilgi veren Bakan Akdağ, "Günde yaklaşık 100 bin kişi bu randevuyu alıyor. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 600 bin kişi mualene oluyor. 2012`de bugünlerinde konuşacağımız zaman muhtemelen de 300 ila 400 bin kişi yahi muayane olan vatandaşların yüzde 65`i bu şekilde randevu alacak şeklinde planlarımızı yapıyoruz" dedi.

Kadın ve erkek eşitliği de toplantının bir diğer gündem maddesiydi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin arasında renkli diyaloglar yaşandı.

Akdağ: "Varsayalım beraber çalışıyorduk. Ben televizyon izleyeyim, hanım gitsin yemek yapsın, çamaşırı makinaya koysun, bu kabul edilemez bir şey yani Türk toplumundaki büyük bir haksızlık. Kadınlarımızı yapılan bu haksızlığı bir borç bildim o yüzden anlattım, sayın bakanım."

Şahin: "Erkekliğin kitabını yeniden yazalım sizinle..."

Akdağ: "Yazalım, mesela ben bulaşık yıkamaktan haz alırım, evde elimi sıcak sudan soğuk suya hiç sokmam. Çünkü soğuk suda yıkamayı hiç sevmem. "

Atalay`dan STK`lara Yeni Anayasa Çağrısı

Kongrede söz, yeni anayasaya da geldi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, sivil toplum kuruşlarının sürece daha fazla katkı yapmasını istedi.

Atalay, "Sivil toplumun ve vatandaşların Anayasaya ilgisinin daha fazla olması lazım. Siyaset kurumuna Anayasa çalışmalarını daha fazla önemsetecek sivil toplum atılımlarına, girişimlerine ihtiyaç var diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir