• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
Ergani`de Aşura Etkinliği Düzenlendi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Kardeş-der merkez binasında gerçekleştirilen etkinlik yatsı namazından sonra başladı. Etkinlikte konuşan M. Emin Buran tarihten günümüze 10 Muharrem`in önemli bir yeri olduğunu belirtti. "Hz Adem`in dünyaya gönderilişi, Hz Nuh`un ve beraberindeki Müslümanların kurtuluşu, Hz İbrahim`in ateşten kurtarılışı, Hz Musa`nın Kızıl Deniz`i geçmesi olayları Muharremin 10`una denk gelmiştir." diyen Buran sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hicri 61 yılına gelindiğinde Muaviye kendi yerine halife olarak oğlu Yezidi tayin etti. Yezid İslami endişesi olmayan dünyalık peşinde koşan biriydi. Yezid Mekke valisi aracılığıyla Hz Hüseyin`den biat almak istedi. Hz Hüseyin bunu reddederek Mekke`den Medine`ye geldi. Ardından Küfe halkının binlerce mektupla kendisini davet etmesi üzerine önce amcazadesi Müslim b. Akili onlara gönderdi. Akabinde kendisi ve ehli beytten oluşan 70`i aşkın kişiyle beraber yola çıktı. Müslim b. Akil Kufeye vardıktan 27 gün sonra şehid edildi. İmam Hüseyin ve yanındaki ehli beytten 72 kişi de Kerbela `da Yezid`in ordusu tarafından şehid edildi. Hz Hüseyin`in mesajını tüm insanlığa geride kalan kız kardeşi Hz Zeynep aktarmıştır. Hz Hüseyin`in mesajını iyi okumak lazımdır. O, ölmek ile zillet altında yaşamak arasında seçim yapması gerektiğinde, şehadeti seçti ve Ceddi Muhammed (sav) yolundan giderek bizlere örnek olarak canını verdi."

Konuşmanın ardından ilahi sanatçısı Çetin Kerbela üzerine güzel bir eser seslendirdi. Etkinliğin ikinci bölümünde "Hz Hüseyin ve Kerbela" konulu sinevizyon gösterisi izlendi.

Veysi Buran - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30117.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30118.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30119.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir