• DOLAR 32.516
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2492.732
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 09 Aralık 2011 Cuma günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Gazetesi: Elektrik Sayaçları Bakıma Alınacak
Bingöl`de 10 yıllık damga süresini doldurmuş elektrik sayaçları periyodik bakıma alınacak.

AKSA Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş`den yapılan yazılı açıklamada, 10 yıllık damga süresini doldurmuş elektrik sayaçlarının periyodik bakıma alınacağı bildirildi.

Bingöl Olay Gazetesi: BİŞHAK, canlı bomba olayında hayatını kaybedenler için mevlit verdi
Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK), 29 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen canlı bomba olayında hayatını kaybeden vatandaşlar için mevlit verdi.

29 Ekim 2011 tarihinde Genç Caddesi üzerinde meydana gelen canlı bomba olayında Hatice Belgin ve Mehmet Çubuk hayatını kaybetmişti, 21 kişi ise yaralanmıştı. Olayda hayatını kaybeden vatandaşların 40. günü nedeniyle BİŞHAK, Ulu Camii`nde mevlit okuttu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mevlitte, bir daha böyle olayların olunmaması için dualar edildi. Mevlit sonunda vatandaşlara gül suyu ve şeker ikramında bulunuldu.

Bingölün Sesi Gazetesi: Karasu`dan `DUBLE` eleştiri
Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, hükümet tarafından Bingöl`de yürütülen yol ve havaalanı çalışmalarını eleştirdi.

BİN-DER Başkanı Doğan Karasu, "Çevre iller arasında `duble yol`u olmayan, bir başka il ile ulaşım ağı `duble yol`la sağlanamayan tek il Bingöl`dür" dedi.
Bingöl`ün sahipsiz olduğunu ifade eden Karasu, "Bu sahipsizlik, ilgisizlik, eksiklik, `bakanı` olmamazlık sadece Bingöl`e aittir. Duble yol projesine diyecek yok ama, işin Bingöl ayağı dökülüyor. Bu eksikliğin sebepleri arasında Bingöllüler bu imkanın farkında değil, Bingöllüler duble yolu hak etmiyor, Bingöl`de siyasi ve idari ilgisizlik ve yetersizlik var vb. sebepler sayılabilir. Merak ediyoruz: Bakanı olup yolları bu denli sorunlu bir başka il var mı?` ifadelerini kullandı.

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Dubleyol çalışmaları sürüyor
Güney ve Karadeniz bölgelerini birbirine bağlayan karayolunda sürdürülen Dubleyol çalışmalarında Bingöl-Karlıova arasında bölümde çalışmalar hızlandırıldı.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz`ın girişimleriyle başlatılan ve 2011 yılında ihalesi yapılan Bingöl-Karlıova duble yol çalışmaları hızla devam ediyor.

Güney ve Karadeniz bölgelerini birbirine bağlayacak olan proje kapsamında Bingöl-Karlıova ve Erzurum karayolu genişleyecek. Bingöl-Ilıcalar arasında daha önce başlatılan ve tek şeridi geçici olarak trafiğe açılana yolun Elma köyü ile Karlıova ilçesi arasında kalan bölümünde yapım çalışmaları sürüyor.

Bingöl Haber 12 Gazetesi: `AB Mali Yardımları` konulu seminer
Bingöl Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi tarafından "İllerimiz AB`ye Hazırlanıyor Programı" kapsamında 13 Aralık 2011 tarihinde "Avrupa Birliği Mali Yardımları" konulu bir seminer düzenlenecek

Ali Yıldırım - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir