• DOLAR 32.561
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2444.249
  • ...
`Hizbullah cemaatinin gençlerini tebrik ediyorum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ege Siyaset yazarı Doktor Ayhan Sevinç , DBP`li Diyarbakır Yenişehir Belediyesi`nin Peygamber (sav)'e hakaret içeren reklam afişlerini söken gençleri tebrik etti.

Gülen medyasına HDP reklamı tepkisi

Ege Siyaset`te yayınlanan röportajda Türkiye`deki son gelişmelere değinen Sevinç, Gülen Grubu`na bağlı görsel ve yazılı medyanın HDP`nin reklamını yayınlamasına tepki göstererek, “Gülen hareketine yakın basın ve medya kuruluşları maalesef zilleti tercih ediyor. Ak parti dışında da bu Ülkede İslam`a yakın partiler ve hatta İslamı referans alan Hüda Par var. Bu kardeşleriyle dayanışma içerisinde olmaları daha doğru olurdu. Kürt coğrafyasında HDP/PKK/YDG-H çeteleri, Hizbullah cemaatine yakın alimleri, Kuran`ı kerim hocalarını, yardım dağıtan hayır kurumu gençlerini katlediyor. Gencecik Müslümanların bedenlerini parçalıyor, başlarını gövdelerinden ayırıyor, Gülen hareketine yakın basın kuruluşları ise bu dinsiz örgüt PKK`nın partisi olan HDP`nin reklamını yapıyor. Peygamber efendimize hakaret eden bu İslam düşmanlarının reklamını yapmak İslami değildir. Bunca yaşananlara rağmen Gülen hareketinde kalmaya devam eden samimi kardeşlerime Yüce Allah tevhidi bir uyanış nasip etsin. Gittikleri yol yol değil.” dedi.

“Hizbullah cemaatinin gençlerini tebrik ediyorum”

Seçim sonuçlarıyla ilgili görüşlerini de paylaşan Sevinç, 1 Kasım seçimlerinden koalisyon çıkacağını, AK Parti`nin olası bir CHP ve HDP koalisyona kesinlikle yanaşmaması gerektiği uyarısında bulunarak, “Allah korusun. Türkiye`de Charlie Hebdo ruhu canlanmış olur. Bunun örneğini Diyarbakır`da HDP belediyesi daha şimdiden bize yaşattı. Bu alçak belediye, Peygamber efendimize hakaret içeren karikatürü billboarda asarak ısınma turlarına başladı bile. Yeri gelmişken burada, HDP belediyesinin peygamber efendimize hakaret içeren afişini parçalayarak tepki gösteren Hizbullah cemaatinin gençlerini tebrik ediyorum. O şerefli Müslüman gençlerinin canları pahasına izzetli duruşu sayesinde Türkiye Müslümanlarının şerefi ayaklar altına düşmekten kurtulmuştur. O yiğitleri alınlarından öpüyorum. Ak Parti`nin HDP ile koalisyon kurması çok zor bir ihtimal. CHP`yi koalisyona almak ise PKK ve DHKP-C`yi iktidara taşır. CHP`nin batıdaki parti teşkilatının %10 – 30 luk bir kesimi PKK`lıdır. CHP – HDP – PKK kaostur, savaştır, kandır.” uyarısında bulundu.

"Ümmet zarar görmesin diye yazmaya ara verdim"

Köşe yazılarına neden ara verdiğine açıklık getiren Sevinç, bunda AK Parti'yi eleştirdiği için yapılan baskıların etkisi olduğunu söyleyerek, "Ak Parti kendisini eleştirenlere hiçbir zaman tahammül etmedi zaten. Velev ki eleştirileriniz yapıcı olsun onlar için çok anlamı yok. Onların yaptığı yanlışları, hataları görmeyelim, konuşmayalım istiyorlar. Konuşunca sol ve sosyalistlerin ekmeğine yağ sürüyormuşuz. İyi de Ak partinin yaptığı affedilmez hatalar sol ve sosyalistlere malzeme olmuyor da biz konuşunca mı oluyor. Çalanın hiç mi suçu yok diyesi geliyor insanın. Gördüm ki, Ak parti yaptıklarından gerçekten utanmıyor, ancak ben bir Müslüman olarak bu kritik süreçte Ümmetin işine yaramayacak konulara dalmaktan utandım. Tehditlerden dolayı değil, Ümmet zarar görmesin diye yazmaya ara verdim." açıklamasında bulundu.

Doktor Sevinç, Ulusal basınla ilgili olarak çalışma ve girişimlerinin olduğunu, gelişmeler doğrultusunda tekrar yazmaya başlayacağını sözlerine ekledi.

(Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir